Украинската опозиция ще се срещне с представители на ЕС

17907
Украинската опозиция ще се срещне с представители на ЕС

Един от лидерите на проевропейските протести в Украйна, Арсений Яценюк, съобщи, че опозиционни водачи ще се срещнат днес с представители на ЕС, предаде AFP.

Същевременно, Яценюк отправи призив за предсрочни парламентарни и президентски избори.

Шефът на администрацията на украинския президент подаде оставка

Сергей Левочкин, ръководител на администрацията на украинския президент, подаде оставка днес, предаде Обозреватель, позовавайки се на и...

Същевременно, министърът на външните работи на Швеция Карл Билд и неговият литовски колега Линас Линкевичус осъдиха употребата на сила срещу протестиращите в центъра на Киев.

Еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле написа в Twitter, че ЕК следи с голяма тревога случващото се на Площада на независимостта, и призова украинските власти да се въздържат от употреба на сила.

Лидери на опозиционните фракции в Украйна създадоха Щаб на съпротивата, и от 4 декември ще пристъпят към подготовката на общонационален протест, предаде Обозреватель, позовавайки се на изказване на Арсений Яценюк.

„Утре, на 1 декември, ще проведем голям митинг, а в понеделник ще изискаме оставката на министъра на вътрешните работи Виталий Захарчено. От 4 декември ще започнем подготовка за национален протест”, поясни Яценюк.

Петицията за импийчмънт на Янукович е подписана от 100 000 души

Към настоящия момент петицията за импийчмънт на украинския президент Виктор Янукович е подписана от 100 000 души, предаде РИА Новости. ...

Захарченко ще оглави администрацията на президента на мястото на Сергей Левочкин, който тази сутрин подаде оставка, предаде РИА Новости.

По-рано от киевската полиция съобщиха, че са открили две наказателни производства срещу активисти, задържани по време на разпръскването на проевропейския протест на Площада на Независимостта. Производствата са по чл. 342 и 296 от Наказателния кодекс на страната- за хулиганство и оказване на съпротива срещу служители на реда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа