Станишев: Не сме се отказали от АЕЦ "Белене"

27790
Станишев: Не сме се отказали от АЕЦ "Белене"
Снимка: БГНЕС

"Ние не сме се отказали от проекта АЕЦ "Белене". Правителството търси изход от кашата, която забърка правителството на Борисов", e заявил лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция в Боровец, предадоха информационните агенции, цитиран от Стандарт нюз.

"Референдумът, който беше свикан по наша инициатива, обаче не беше пряко свързан с въпроса "Белене", а с това дали българите желаят развитие на нова ядрена мощност в България. Позицията на БСП е много ясна и последователна – ние сме убедени, че силата на българската енергетика, нейната независимост, възможността за произвеждането на ток на конкурентна цена и възможността за неговото изнасяне, което също е национален приоритет за икономиката, ще наложат да има нов блок на АЕЦ "Козлодуй" и нова мощност в Белене. Възможността да изнасяме ток е важен компонент", отговори Сергей Станишев на въпрос - каква е позицията на БСП, относно Белене и АЕЦ "Козлодуй".

Стойнев: Не нарушавам закона за "Козлодуй", американският реактор е по-скъп

България има нужда от нови ядрени мощности. След 15 години 5-ти и 6-ти блок на „Козлодуй” си отиват и трябва да сме готови,...

Движението за права и свободи подкрепят разговорите и договореностите, които е постигнал министър Драгомир Стойнев във Вашингтон.

"Работи се по въпроса с изграждането на АЕЦ "Белене", заяви премиерът Пламен Орешарски на пресконференция след семинара в Боровец, предаде Фокус.

В рамките на бюджета на второ четене ще предложим да се намали партийната субсидия с до 10%, съобщи Станишев, предаде БГНЕС.

Станишев заяви, че има целенасочена кампания срещу политическите партии. Той подчерта, че не съществува демокрация в света, която да се реализира без политически партии и не е случайно, че всички граждански сдружения са прераснали в партии - такива са случаите и на НДСВ, и на ГЕРБ, и в бъдеще вероятно и на движението "България без цензура".

В тази връзка Станишев коментира темата за финансирането на партии и припомни, че дори най-голямата партията в страната, БСП, не може да съществува само от членски внос. "Кампанията колко лоши са партиите е фалшива. Всяка друга форма на финансиране извън държавния бюджет е задкулисие. В рамките на бюджета на второ четене ще предложим да се намали партийната субсидия с до 10%", съобщи Станишев. Това е израз на солидарност с българските граждани, които преживяват тежки време, допълни той.

От своя страна лидерът на ДПС Лютви Местан коментира: Драмата на България е, че търпяхме четири години един квазиполитически субект да управлява страната при тотален медиен контрол. Затова според Местан не е случайно, че кабинетът на премиера Пламен Орешарски е обект на най-силната агресия от страна на квазипартиите, които извън властта просто ще изчезнат. "Има несъвместимост между политикът Пламен Орешарски и квазиполитикът Бойко Борисов", заяви Местан. Той посочи, че винаги при оздравяването на политическия процес, след като страната, управлявана от авторитарна партия, съществува преходен период.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика