Съдът опрадва Трайков

20205
Съдът опрадва Трайков
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на икономиката в правителството на ГЕРБ Трайчо Трайков беше оневинен от Софийския административен съд за конфликт на интереси при даването на концесия на "Каолин" край Силистра, предаде КРОСС.

Трайков бе обвинен в конфликт на интереси от председателя на КПУКИ Филип Златанов "Тефтерчето" при даването на концесия на "Каолин".

Южен поток стана три пъти по-скъп, почваме строеж без подписан договор, казва Трайчо Трайков

Не разполагам с информация, че Христо Бисеров е подал оставка заради „разпределение на интереси” около „Южен поток&rd...

Според магистратите в качеството си на министър той по никакъв начин не е предложил даването на концесия на "Каолин" от частен интерес, а съвестно е изпълнил служебните си задължения. Съдът постанови, че той не е извлякъл финансов дивидент от действията си.

Трайков сам предизвика проверка срещу себе си през юли 2012-а след обвинение в национален ефир от Николай Бареков. Комисията по установяване на конфликт на интереси излезе със светкавично решение, че бившият икономически министър е престъпил закона. След решението на съда, комисията, която е на държавна издръжка, ще трябва да плати 1910 лева разноски по него.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com