Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украински партизани: Подпалихме офиса на Путиновата партия в окупираната Нова Каховка

27 февруари 2024, 17:11 часа • 2533 прочитания

Националният център на съпротивата - украинските партизани, действащи в незаконно окупираните от Русия територии - е взривил офис на партията "Единна Русия" на диктатора Владимир Путин. Става въпрос за централата в град Нова Каховка, съобщи центърът на 27 февруари.

"Подарък" за Путин преди изборите в Русия и окупираните земи

Нападението, извършено днес сутринта, е имало за цел да наруши подготовката за руските президентски избори през март, които Москва планира да проведе незаконно и в окупираните територии на Украйна.

Още: Руският идеолог Дугин: Избирането на Путин за президент е обред и ритуал, който му дължим (ВИДЕО)

"Националният център за съпротива призовава гражданите на Украйна да не участват в пропагандната продукция на Кремъл, наречена избори", заявиха от центъра.

В същото време съпротивителното движение отбелязва, че всеки сътрудник, който помага за организирането на "изборния процес", ще бъде подведен под отговорност за действията си.

Окупацията на Нова Каховка

Нова Каховка се намира на източния бряг на река Днепър в Херсонска област. От февруари 2022 г. градът е под руска окупация.

Още: Зеленски отговори дали би вдигнал телефона, ако Путин му се обади (ВИДЕО)

Снимка: Kremlin.ru

Русия обяви анексирането на частично окупираните Херсонска, Запорожка, Луганска и Донецка област през септември 2022 г. - стъпка, осъдена от Украйна и международната общност като незаконна и невалидна.

Атаките срещу офиси на "Единна Русия"

Усилията за интегриране на окупираните територии в Руската федерация са съпроводени с дейности на управляващата партия "Единна Русия", която откри клонове в няколко окупирани украински града, пише Kyiv Independent.

Още: Депутати от "Възраждане" гостували в Москва по покана на партията на Путин

Оттогава партията е атакувана няколко пъти. Щабът ѝ е разрушен в окупирания град Полохи, Запорожка област, през септември миналата година по време на мними "местни избори", организирани от Москва. Месец по-късно представител на "Единна Русия" е убит от кола бомба в Нова Каховка.

Деветокласник наскоро се опита да подпали офиса на партията на Путин в Подмосковието заради смъртта на Алексей Навални, но бе арестуван.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес