Украйна издаде заповед за ареста на Янукович

14787
Украйна издаде заповед за ареста на Янукович
Снимка: Getty

Изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков е заявил, че бившият президент Виктор Янукович е обявен за издирване, предаде Интерфакс.

„Повдигнато е дело за масовото убийство на мирни граждани. Янукович и редица други длъжностни лица са обявени за издирване”, е написал Аваков на своята страница във Facebook.

ЕС и МВФ искат правителство и реформи от Киев

Заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по икономическите въпроси Оли Рен заяви, че Европейският съюз е готов да ок...

За момента не е известно къде се намира бившият вече президент. По информация на МВР той е бил в частна резиденция в Крим, но я е напуснал с кола в неизвестна посока.

По-рано изпълняващият длъжността президент на Украйна и председател на Върховната Рада Олександър Турчинов заяви, че страната се връща към курса на евроинтеграция, предаде РИА Новости.

„Нашият приоритет е връщането към курса на евроинтеграция, за която се бори и Майданът. Ние сме длъжни да се върнем към семейството на европейските страни”, се казва в изявлението на Турчинов, публикувано на сайта на партия „Баткившчина”.

В същото време Турчинов изрази надежда, че именно европейският избор на Украйна ще бъде потвърден на президентските избори на 25 май.

Мила Йовович събира пари за болниците в Киев

Актрисата Мила Йовович ще помага на безпомощните си сънародници в Украйна. Красавицата сподели, че следи развитието на протестите в...

Изпълняващият длъжността президент на страната обеща, че изборите ще бъдат свободни, честни и ще се провеждат в съответствие с най-високите европейски стандарти.

Той подчерта, че след възстановяването на властта, която ще се радва на доверието на целия народ, е готов веднага да подаде оставка, а засега ще прави всичко необходимо за запазването на реда, мира и съгласието в Украйна, и за възвръщането на страната към демократичния и европейски път на развитие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com