Унгарската армия ще прави маневри при границата със Сърбия

3089
Унгарската армия ще прави маневри при границата със Сърбия
Снимка: Getty Images/Guliver

Унгарската армия проведе военни маневри в южната част на страната, за да се подготви за евентуална мисия на границите след влизането в сила на новите антимиграционни закони, съобщи висш военен в интервю, предаде БГНЕС.

"Нашата работа е да направим така, че Унгария да бъде защитена", каза ген. Тибор Бенко пред тв канала М1. В случай, че законопроектът, разрешаващ на армията да участва в операции за контрол на границите, бъде приет до края на септември, само добре подготвени войници ще бъдат изпращани", поясни генералът.

Скандално: Осъденият за радикален ислям Ахмед Муса се занимава с каналджийство?

За нов маршрут за вкарване на бежанци в България съобщи журналистът Стефан Ташев в ефира на Нова телевизия. Именно след негова телевизи...

По-рано министерството на отбраната на Унгария заяви в комюнике, че ще се проведе военно учение, наречено "Решително действие". В текста се уточнява, че засилено оборудване и военни части ще бъдат разположени около два града в южна Унгария.

Границата между Сърбия и Унгария през последните месеци стана един от основните пропускателни пунктове за десетки хиляди мигранти, които искат да стигнат Западна Европа. Повече от 170 000 мигранти според Будапеща са прекосили нелегално унгарската граница от началото на годината. Унгария инсталира ограда от бодлива тел, дълга 175 км. по границата си със Сърбия, но без особен ефект. В момента се изгражда втора ограда с височина 4 метра.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа