X
 
 

Юнкер: България не е напреднала достатъчно, за да влезе в еврозоната

1987 6
photo of Юнкер: България не е напреднала достатъчно, за да влезе в еврозоната
Снимка: БГНЕС
Не съм казвал, че България трябва да стане член на еврозоната утре в 12 часа, а казвам, че България е на добър път. Нещата не са достатъчни, но има явен напредък. Това обяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в София.

Изобщо не бих отстъпил от позицията, че мястото на България е в Шенген, каза Юнкер след общото заседание на Колегиума на европейските комисари и българското правителство.

България изпълнява всички условия за Шенген. Мисля, че в това отношение има правителства, които засега блокират присъединяването ѝ, въпреки реалността“, посочи Юнкер и уточни, че ако трябва, въпросът за присъединяването може да се повдигне и на Европейски съвет. „Никой не би могъл да обогати семейството на ЕС преди края на мандата на тази комисия, защото изискванията не са изпълнени“, уточни председателят на ЕК.

Кандидатстваме за чакалнята на еврозоната до средата на 2018 г.

Очаква се България да кандидатства за присъединяване към Европейския валутен механизъм, известен като ERM-2, до юни тази година като ...

"Бюджетният дефицит е нещо непознато тук, безработицата пада, всичко това показва, че е постигнат сериозен напредък. Българското правителство се бори с корупцията и постига значителен напредък в последните години", посочи още той.

"От първостепенно значение е подобряването на свързаността и със Западните Балкани, и по отношение на Турция", заяви още Юнкер. "Западните Балкани са свързани повече помежду си, но искаме да ги свържем и с останалата част на Европа", заяви той и допълни, че в ЕК са доволни, че председателството обръща внимание на Западните Балкани.

„Радвам се, че планът „Юнкер“ работи и в България. Подписахме важен договор и поздравявам всички“, посочи той.

Actualno.com

Етикети:

6 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  България няма как да напредне, докато е ръководена от руския еничар Борисов, и 6 руски партии в парламента! Преди 11 години Борисов подписа европейска санкция за газови интерконектори със всички съседни страни, а до момента няма един изграден, и Русия смуче българска кръв!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  ”Секретни документи проговарят – Русия разкъсва българска плът, иска да сме безропотно племе” 22.01.2015г. - http ://www .faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/37023-sekretni-dokumenti-progovaryat-rusiya-razkasva-balgarska-plat-iska-da-sme-bezropotno-pleme.html
  : 0 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Ти страдаш от едно умствено заболяване,срамно и нелекувано заболяване.
  : 3 !
 • Анонимен 2.3 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  На ганьовеца все някой друг му срал в гащите.
  : 3 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • ИМПЕРИАЛИСТ 1 ИМПЕРИАЛИСТ преди 9 месеца Профил на трол?
  Националната ни валута в момента е пробита от всякъде. Всеки може да участва в търг за обществена поръчка в евро, но да плащаш и продаваш в евро на "женския пазар" в София е в нарушение на закона. За мафиотите левът е една досадна междинна гара. Нито една голяма фирма у нас не капитализира печалбата си е левове, а в чужда валута, тъй като няма интерес да увеличава левовата наличност. Лев виж още ›› ът, поставен в това унизително положение е направо вреден за икономиката ни. Изходът е само един, максимално бързо въвеждане на еврото, докато не сме се обезкръвили съвсем. Сегашното ни фискално състояние е пълен абсурд. Направо се чудя как България оцелява финансово. Ние сме в хроничн недоимък на пари за болниците, учителите, пенсионерите, полицията, армията, - а бе дантел марка сме и това се дължи на двойната парична система. От друга страна, пък ако се откажем от валутния борд, пропадаме безвъзвратно, тъй като руската агентура е буквално на всички нива. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Люблянка... Честно казано, имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и България бързо пое глътка въздух....
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Трябва да се върнем на улицата и да си довършим работата!
  : 2 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Св. апостол и евангелист Лука

Свети Лука бил апостол от Седемдесетте и спътник на св. ап. Павел, който споменава за него в Посланието до колосяни: "Поздравява ви Лук...