В Лондон ваксинираха 400 мигранти

837
В Лондон ваксинираха 400 мигранти
Снимка: Getty Images/Guliver

Близо 400 мигранти, живеещи в лондонския хотел Crown Plaza, са били ваксинирани срещу COVID-19, при това – преди хората от рисковите групи, пише британският вестник Daily Mail.

От редакцията подчертават, че нелегалните мигранти са получили ваксината, въпреки факта, че не са включени в приоритетните рискови групи: по този начин са нарушени правителствените разпоредби. Уточнява се, че решението за имунизацията им е взето от местни лекари, предаде агенция Фокус.

Ето колко милиарди отидоха за разработка на ваксини срещу коронавирус

Към февруари т.г. 289 експериментални ваксини срещу Ковид-19 са в процес на разработване, 66 от тях са в различни фази на клинично изпи...

„Вчера бях ваксиниран срещу COVID-19. Тук живеят около 400 мигранти и почти всички са получили ваксината. Никой от онези, които познавам, не отказа“, цитира изданието 20-годишния суданец Абдул, който живее в лондонския хотел Crown Plaza. Преди седем месеца той пристигнал в Лондон от Франция.

Говорител на британското правителство определи като „абсолютно неприемливо" решението млади, здрави мигранти да получават ваксината по-бързо от приоритетните групи. Той също така обеща, че NHS ще предприеме стъпки за предотвратяване на повторната поява на подобни инциденти.

Daily Mail информира, че престижният четиризвезден Crown Plaza в Лондон е един от многото хотели в Обединеното кралство, подслонили нелегални мигранти, пристигащи от Европа с фериботи и лодки. Много от тях живеят в хотели в продължение на седмици или дори месеци в очакване на решение по молбите им за убежище.

Както отбелязва вестникът, начинът, по който мигрантите живеят в хотелите, не може да се сравни с приема, осигурен на летище „Хийтроу“ в Лондон за граждани от 33 държави, включени в „червения списък". За тях е предвидена десетдневна карантина веднага след пристигането на британска територия. Те са настанени в по-малко престижни хотели с три звезди, и то не безплатно: за целия престой те трябва да платят 1750 британски лири, въпреки факта, че обичайната цена за десет нощувки в този хотел е 600 британски лири. Попаднали в хотела, те веднага се оказват под строга карантина, непрекъснато под надзора на пазачите: храна им се оставя пред вратите на стаите. И накрая, подчертава Daily Mail, определено няма да им бъде предложена безплатна ваксина.

Германия няма да може да смогне да използва всичките ваксини, които ще получи през април

Германия ще има затруднения с използването на всички налични ваксини срещу COVID-19 през април, заяви канцлерът Ангела Меркел в интервю...

Решението за ваксиниране на мигранти е взето от местни лекари, пише Daily Mail. Отбелязва се, че това не е договорено с NHS. „NHS ваксинира в съответствие с правителствените инструкции, за да гарантира, че рисковите групи са ваксинирани на първо място. Сега ще разговаряме с лекарите, които сами са взели решение за ваксинация, за да не се повтори това“, цитира публикацията на думите на Дейвид Слауман, ръководител на лондонския клон на NHS.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Европарламентът призова страните членки да не признават победата на Путин на изборите

ЕП осъди Иран с припомняне на атентата в Бургас, призова за освобождаване на български моряци

Папата: Прегръдките могат да предотвратят войни

Китай призова германския посланик във връзка с арестуваните за шпионаж

Руски губернатор към съгражданите си: Без да искате сте превели милиони рубли на украинската армия (ВИДЕО)

Беларуска пропаганда: Опозицията готвела преврат и вкарване на натовски войски

Руските дронове на фронта са двойно повече, Украйна не може да ги сваля: Губи ли Киев технологичната надпревара

Литва също ще съдейства на Украйна да си върне мъжете във военна възраст

Politico: Ако не е пак Урсула фон дер Лайен, кой може да е следващият шеф на ЕК?

Песков: Ракетите ATACMS няма да помогнат на Украйна, само ще й донесат още повече проблеми

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com