В UK вярват, че само САЩ се справят по-зле с Covid-19 от Великобритания

2568
В UK вярват, че само САЩ се справят по-зле с Covid-19 от Великобритания
Снимка: iStock

Повечето британци смятат, че Обединеното кралство се справя по-зле в кризата с коронавируса от Италия, Испания или Франция, показва ново проучване, поръчано от вестник „Observer“, което представлява промяна на общественото мнение отпреди две седмици.

Данните показват, че анкетираните смятат, че единствено Съединените щати имат по-лоша политика по отношение на пандемията, цитира проучването БНР.

Преди две седмици подобно проучване показа, че хората са на мнение, че Великобритания се справя по-добре от Италия и Испания. Днес обаче, след като през седмицата Обединеното кралство излезе начело в Европа по смъртни случаи на Covid-19, анкетираните вече са на друго мнение.

Макар и министрите постоянно да повтарят, че е трудно да се правят сравнения с другите държави, изглежда броят на жертвите е повлиял за промяната в общественото мнение за ефективността на британския отговор на пандемията, пише „Observer“.

Що се отнася до очакванията от понеделник карантината да бъде облекчена, все още голямото мнозинство е предпазливо по въпроса за отваряне на общeствени места.

Само около 8% от анкетираните смятат, че училищата, офисите и по-малките магазини трябва да отворят незабавно.

Очаква се тази вечер премиер-министъра на Великобритания Борис Джонсън да даде нови разпореждания за режима в страната заради пандемията, съобщава BBC. Развитието на COVID-19 вече ще се следи с предупредителна система, която да проследява разпространението на вируса.

Парковете във Великобритания пълни с хора, въпреки забраните

"Въпреки че е на четвърто място в света по брой заболели от коронавирусна инфекция, Великобритания съвсем му изпусна края, след като за...

Системата ще класифицира нивото на заплаха от коронавирус в скала от едно до пет и ще се коригира според данните.

Предстои Борис Джонсън да се обърне към нацията в телевизионен адрес, с най-нова информация за напредъка в облекчаване на извънредните мерки.

Очаква се премиерът да издигне нов лозунг: „Бъдете нащрек, контролирайте вируса и спасете човешки живот“.

Не се очаква да посочи дати, когато ограниченията, обявени за първи път на 23 март, могат да се променят.

Новата система ще се прилага само за Англия, но правителството работи с останалите администрации в другите части на Обединеното кралство, докато разработват свои собствени.

Предвиждат 14-дневна карантина за пристигащите във Великобритания

Ново ограничение планира да въведе Великобритания за справяне с разпространението на заразата от коронавирус. Ще бъде наложена задължит...

Предупредителната системата – с нива, вариращи от зелено (ниво първо) до червено (ниво пет) - ще бъде подобна на тази, използвана за информиране на обществеността за нивото на терористична заплаха.

Очаква се Борис Джонсън да каже, че Англия в момента е в четвърто ниво, но преминава към трето.

Предупредителният инструмент - който ще се прилага от нов „съвместен център за биологична сигурност“ - също ще отразява заплахата от вируси в различни части на страната, което означава, че нивото на заплахата в един град може да се различава значително от това в друг.

Това би могло да информира местните власти за изменение на ограниченията в Англия.

Заседание на правителствения комитет за извънредни ситуации „Кобра“, включващ кабинета, делегираните нации и кмета на Лондон, ще се проведе преди телевизионното обръщение на Борис Джонсън в неделя вечерта, като плановете ще бъдат представени пред парламента в понеделник.

Жертвите на коронавируса във Великобритания надминаха 31 000

Повече от 31 000 души, които са тествани положително за коронавирус, са починали във Великобритания, показаха нови данни на здравното м...

Премиерът е готов да предупреди нацията, че Великобритания навлиза в най-опасната фаза на битката срещу вируса, съобщава "The Sun" в неделя, цитиран от БГНЕС.

Говорейки преди обръщението си, той е казал: „Вече сме минали пика, но ще трябва да работим още по-усилено, за да бъде всяка стъпка правилна“.

„Алпинистите винаги казват, че слизането от върха е най-опасно. Тогава може да бъдете прекалено уверени и да сгрешите“.

"Имате много малко опции при изкачването нагоре - но при спускането трябва да сте сигурни, че не бягате твърде бързо, загубвате контрол и се спъвате."

В събота министърът на транспорта Грант Шапс предупреди, че правителството ще подходи с "изключително внимание" при премахване на извънредните мерки.

Ограничени промени в карантината във Великобритания

Промените в карантината в Англия от началото на следващата седмица ще бъдат много ограничени, заяви говорител на премиера Борис Джонсън...

Изказвайки се на ежедневната пресконференция за коронавируса, той каза, че преминаването отвъд Covid-19 няма да бъде „единствен скок към свободата“ и обеща 250 милиона паунда за подобряване на инфраструктурата за колоездачи и пешеходци в Англия през следващите седмици.

Министър Шапс също отказа да потвърди дали ще бъде въведена 14-дневна карантина за хората, които пристигат във Великобритания, заявявайки, че ще изчака обръщението на господин Джонсън към нацията в неделя.

Междувременно Министерството на здравеопазването и социалните грижи потвърди, че 50 000 проби за коронавирус са били изпратени в САЩ по-рано тази седмица след проблеми в лаборатории в Обединеното кралство.

Говорител заяви, че разширяването на мрежата за тестване за коронавирус във Великобритания е включвало създаването на "изцяло нова" лабораторна мрежа за обработка на тестове, добавяйки "извънредни ситуации" - като изпращане на проби в чужбина и възникване на "проблеми".

Това се случва, след като правителството не успя да постигне целта си за тестване на 100 000 души ежедневно в течение на седми пореден ден. Имаше 96 878 теста, доставени в рамките на 24 часа в петък сутрин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Посланикът на Украйна у нас: Помощта за Киев трябва да бъде засилена

Нови правила: Глобите за нарушения на пътя ще се плащат в целия ЕС

Гърция няма да достави на Украйна нито "Пейтриът", нито С-300

Задържаха двама руски военни, убили петима души в окупираната Херсонска област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 26.04 - Закъсня ли оръжието от САЩ за Киев?

Столтенберг: Не е твърде късно Украйна да победи Русия

САЩ отново зоват Германия да предостави ракети с далечен обсег на Украйна

Зеленски: Ако със Запада сме искрени съюзници, трябва да защитават небето ни както в Израел

Столтенберг пилотира изтребител Eurofighter (ВИДЕО)

Европарламентът призова страните членки да не признават победата на Путин на изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа