В Украйна са готови на преврат, ако правителството не подпише с ЕС

27370
В Украйна са готови на преврат, ако правителството не подпише с ЕС

Готови сме да стоим на площадите до 29 ноември – тогава, когато трябваше официално да се подпише споразумението за асоцииране с Европейския съюз. То се явява първата крачка за всяка държава, която иска да се присъедини към Съюза.

Вече е създадена организация, която да носи храна, топли дрехи и одеала на протестиращите. Център на съпротивата е площад „Мейдан” – знаково място в Киев. Там демонстрантите се греят на импровизирани мангали. Още вчера в тяхна подкрепа бившият украински премиер Юлия Тимошенко, която лежи в затвора заради злоупотреба с договора за доставки на газ за Украйна с „Газпром”, обяви гладна стачка.

Ромпой и Барозу: Предложението на ЕС към Украйна за асоцииране все още е в сила

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой излязоха с обща деклара...

Част от хората, които се намират на „Мейдан”, декларират, че са готови на война. След като снощи ни биха с палки, сме готови и на преврат, ако на 29-ти не подпишем. Готови сме да се сражаваме, декларира твърдо един от протестиращите Вадим Топоров.

Срещата на 29-ти ноември, на която трябваше да се подпише споразумението между Украйна и ЕС, ще се състои във Вилнюс. Там ще се обсъждат въпросите на Източното партньорство.

По-рано днес украинският премиер Микола Азаров призна, че Москва е предложила на Киев да се откаже от европейското споразумение и да започне преговори по договорите за доставки на газ. Украйна дължи милиарди долари на „Газпром” за синьо гориво и се надява на значителни отстъпки от цената за сметка на споразумението за свободна търговия с Европа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com