Великобритания няма да достави оръжия на Украйна

13485
Великобритания няма да достави оръжия на Украйна
Снимка: Getty Images/Guliver

Видният консерватор от Камарата на общините Уилям Хейг, който до лятото бе министър на външните работи, отхвърли възможността Великобритания да достави оръжия на Украйна, предаде БГНЕС.

Обединеното кралство не предвижда да изпраща оръжия на Украйна, каза Хейг по Би Би Си, като подчерта, че това отговаря на подхода, възприет от страната през последните години при подобни случаи.

Трябва да се помисли много внимателно, преди да се изпратят допълнителни оръжия в един конфликт, посочи той. Ние изпращаме помощ, изпращаме екипировка като леки бронирани коли.

Сегашният министър на външните работи Филип Хамънд бе заявил в началото на февруари, че Лондон не предвижда изпращането на оръжия, но си запазва правото да преразгледа тази позиция.

Американският държавен секретар Джон Кери, който в събота бе на посещение в Лондон, припомни, че в момента във Вашингтон се обсъжда възможността за доставка на оръжия на Украйна, но че американският президент не е взел никакво решение.

Той добави, че САЩ обмислят нови "тежки санкции" много скоро срещу Русия, която смятат за отговорна за нарушаването на прекратяването на огъня в Украйна.

Русия възприе през последните дни абсолютно безсрамно и цинично поведение, каза Кери. Той посочи, че със сигурност Русия снабдява проруските сепаратисти. Руският президент Владимир Путин отрича каквато и да е пряка помощ за бунтовниците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com