X
 
 

Великобритания с министър за превениция на самоубийствата

1278 0
photo of Великобритания с министър за превениция на самоубийствата
Снимка: Getty Images / Guliver
Британският премиер Тереза Мей назначи министър, който специално да отговаря за превенцията на самоубийствата. Макар и да се наблюдава известен спад на самоубийствата във Великобритания, средно годишно около 4500 души продължават да посягат на живота си с фатален край.

Тереза Мей назначи заместник-министъра на здравеопазването Джаки Дойл-Прайс на новия пост в Световния ден за психичното здраве.

Британските младежи страдат от "епидемия на самотата"

Британската младеж е обхваната от "епидемия на самота", е изводът, който правят британските медии от проучване, проведено от BBC и бл...

Министри и официални лица от повече от 50 държави днес провеждат среща на високо равнище в Лондон именно по проблемите на психичното здраве.

Джаки Дойл-Прайс ще продължава да е със статут на зам.-министър на здравеопазването, но специално отговарящ за психичното здраве, неравенството и превенция на самоубийствата, както звучи пълната ѝ титла.

Успоредно с новото назначение правителството обеща повече подкрепа за училищата за справяне с проблема. Тереза Мей освен това обеща отпускане на 1,8 милиона паунда на благотворителната организация Samaritans, която е изключително ангажирана в превенцията на самоубийствата, така че да може да поддържа безплатната си телефонна линия за оказване на помощ през следващите четири години.

„Приемаме проблема със самоубийствата сериозно, както винаги сме го приемали. Особена загриженост поражда увеличението на случаите сред младите хора“, каза Тереза Мей в парламента.

Университетите във Великобритания остават топ цел за българите

Ръст от 29% на ранните кандидатури за Великобритания отчита международният проект „Световно образование“, който се провежда...

Професор Люис Апълби от университета в Манчестър, един от водещите експерти в страната по въпросите на самоубийствата, приветства новото назначение, което ще улесни, по неговите думи, разговора за ролята, която играят при самоубийствата различните фактори, сред които социалните помощи и хазарта онлайн.

Други обаче, като Марджори Уолъс от благотворителната организация Sane, критикуваха правителството, като изтъкнаха, че нямат големи очаквания, след като не се наблюдава особено подобрение в службите за психично болни, откакто Тереза Мей обеща да се справи с проблема преди две години.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители