Върховният касационен съд на Италия: Берлускони е работил с мафията

19527
Върховният касационен съд на Италия: Берлускони е работил с мафията
Снимка: Getty Images / Guliver

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони е има връзки с мафията и е правил бизнес с мафиотски структури близо две десетилетия. Това е заключението на Върховния касационен съд в Рим, предаде „Индипендънт”.

Според заключението на съда Берлускони си е сътрудничел със страховитата сицилианска групировка „Коза Ностра” чрез бившия сенатор Марчело Дел Утри. Самият Дел Утри беше осъден на седем години затвор заради връзките си с „Коза Ностра”.

Берлускони към Шулц: Германците си мислят, че не е имало концентрационни лагери

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони скандализира цяла Германия, след като заяви в прав текст, че германците не вярвали в същес...

Досега Берлускони винаги е отричал връзки с мафията. От години насам се говори, че „Коза Ностра” му е съдействала с пари и подкрепа, за да започне бизнеса си на строителен предприемач и изграждането на цял „работнически” квартал в покрайнините на Милано, който след това го изстреля в медийния бизнес и му позволи да стане премиер на Италия.

Сега обаче Италианският върховен касационен съд прие доказателствата на прокурор Аурелио Галасо, че между 1974 и 1992 година сенатор Марчело Дел Утри е гарантирал споразумението между Берлускони и мафията. „Говорим за много сериозни престъпления в този период”, коментира прокурор Галасо. Срещу Берлускони обаче няма да има повдигнати обвинения, тъй като има давност и тя е изтекла – 20 години.

Берлускони отхвърли решението и го нарече опит да се очерни името. Адвокатът на Дел Утри пък каза, че клиентът му ще обжалва пред Европейския съд по правата на човека.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа