Задържаха шестима заподозрени в подготовка на терористичен акт на Нова година в Брюксел

4183
Задържаха шестима заподозрени в подготовка на терористичен акт на Нова година в Брюксел
Снимка: Gettyimages.com

В Брюксел задържа шестима души, заподозрени в планирането на терористични нападения по време на новогодишните мероприятия в столицата на Белгия, съобщи белгийската федерална прокуратура, предаде AFP, цитирана от БГНЕС.

"По време на операцията, в района на Брюксел бяха задържани шестима души, заподозрени в подготовката на терористични актове”, обявиха властите. Заподозрените са били задържани след няколко полицейски акции в и около белгийската столица. Общо осем души в момента са задържани по случая, включително и двама мъже, които официално са били обвинени.

Белгийски войници устроили оргии по време на антитерористичната операция

Редица белгийски медии, по-конкретно изданията La Dernière Heure и De Standaard, съобщиха за оргии по време на провеждането на а...

В сряда вечерта кметът на белгийската столица отмени фойерверките на площад „Де Брукер“ по съображения за сигурност. Въпреки това, от кабинета му обявиха, че другите чествания в столицата, включително на централния площад „Гран Плас” ще се проведат, както е било планирано. 

По-рано днес белгийските прокурори обвиниха 22-годишен мъж в тероризъм. Това е десетият заподозрян за атаките в Париж миналия месец. Белгийският гражданин с инициалите Аюб Б. бе арестуван в сряда по време на акция в размирния брюкселски квартал Моленбек. Той е обвинен в „терористично убийство и участие в терористична група”, се посочва в изявление на федералната прокуратура. Заподозреният ще се яви за изслушване в съда до пет дни, обявиха от там. 

Моленбек е родното място на основния заподозрян за атентатите в Париж Салах Абдеслам и се очертава като европейски разсадник на ислямския екстремизъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа