Зеленски: Не става въпрос за 5, 10 или 15 танка, необходими са ни много повече (ВИДЕО)

2034
Зеленски: Не става въпрос за 5, 10 или 15 танка, необходими са ни много повече (ВИДЕО)
Снимка: Getty images

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че дискусиите за доставка на модерни западни танкове в страната му "трябва да приключат с решения", тъй като според съобщенията Германия и САЩ са готови да ги доставят.

"Шпигел": Германия реши, праща танкове "Леопард" на Украйна

Зеленски забранява на служители да пътуват в чужбина с неофициална цел (ВИДЕО)

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е подписал указ, забраняващ на длъжностни лица да пътуват в чужбина по всякакви друг...

"Днес продължихме нашият дипломатически маратон и вече имаме конкретни решения, необходими за нашата отбрана, които са много важни. Разговарях с френския президент Макрон, като обсъдихме много теми. Благодаря на президента за готовността му да засили нашата въздушна отбрана, както и да разшири нашето танково сътрудничество - този елемент става все по-важен на фронта", каза Зеленски, като още веднъж благодари лично на Макрон.

"Русия готви нова вълна със силите, които може да мобилизира. Окупаторите вече засилват офанзивата при Бахмут, Въгледар и в други посоки. Те искат да увеличат натиска. И само, за да не признаят грешката си, която допуснаха с агресията, господарите в Кремъл са готови да хвърлят още от техните хора и оборудване на фронта. Това означава, че всички ние в свободния свят, трябва да засилим сътрудничеството си. За да не допуснем нови руски престъпления, ние трябва да запазим инициативата във войната", призова той, като уточни, че е получил нов пакет помощ от Финландия. 

Следете развитието на войната в Украйна тук

"В последните дни много се говори за танкове, за модерни танкове, от които ние имаме нужда. Важно е да се види реалността - не става въпрос за 5, 10 или 15 танка. Необходими са ни много повече. Всеки ден ние правим всичко по силите ни, за да запълним дефицита и аз съм благодарен на всички, които помагат. И все пак - обсъжданията трябва да завършат с решения. Решения, които наистина да засилят отбраната ни срещу терористите. Съюзниците разполагат с необходимия брой танкове и когато нужният обем решения бъдат взети, ние ще бъдем много щастливи да изразим благодарността си за всяко подобно решение. За момента все още работим по този въпрос", каза украинският президент. 

Документалният филм на Шон Пен за Володимир Зеленски с премиера на фестивала в Берлин

Организаторите на филмовия фестивал в Берлин обявиха, че документалният филм на Шон Пен за Володимир Зеленски ще бъде показан премиерно...

Обрат: САЩ ще пратят танкове "Ейбрамс" на Украйна, твърди "Уолстрийт Джърнъл"

Той спомена и за нови промени в управлението на страната. "Днес обществото видя поредните решения, които бяха взети. Съответните стъпки ще продължат - всяка от тях ще бъде видяна от публиката и, сигурен съм, ще ме подкрепи. Всеки вътрешен проблем, който пречи на държавата, се почиства и ще бъде почистен. Това е справедливо, необходимо е за нашата защита и помага на отношенията ни с европейските институции. Трябва ни силна държава, а Украйна ще бъде точно такава. И днес с указ въведох в сила поредното решение за Националния съвет по сигурност и отбрана. Подробностите ще разберете по-късно", каза украинският президент.

Припомняме, че във вторник общо петима областни управители и четирима заместник-министри в Украйна се оттеглиха от постовете си на фона на няколко корупционни скандала, съобщи високопоставен служител в Киев. Освен тях Кирило Тимошенко - заместник-началник на кабинета на Зеленски, също подаде оставка. Това показа лично той със снимка в социалните мрежи. Очаква се Тимошенко да бъде заменен от Олексий Кулеба - губернаторът на Киевска област, според източници на "Украинска правда". Според проекта за разследваща журналистика Bihus.info Тимошенко е използвала за собствени цели автомобил Chevrolet Tahoe, дарен за евакуация на цивилни граждани от зоните на бойни действия. Самият той твърди, че го е използвал, за да пътува до деокупираните региони.

Зеленски: Ще победим заедно и цяла Украйна ще чуе звука на победата (ВИДЕО)

Украинският президент Володимир Зеленски поздрави сънародниците си по случай Деня на обединението и изрази убеденост в победата, предад...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Европарламентът призова страните членки да не признават победата на Путин на изборите

ЕП осъди Иран с припомняне на атентата в Бургас, призова за освобождаване на български моряци

Папата: Прегръдките могат да предотвратят войни

Китай призова германския посланик във връзка с арестуваните за шпионаж

Руски губернатор към съгражданите си: Без да искате сте превели милиони рубли на украинската армия (ВИДЕО)

Беларуска пропаганда: Опозицията готвела преврат и вкарване на натовски войски

Руските дронове на фронта са двойно повече, Украйна не може да ги сваля: Губи ли Киев технологичната надпревара

Литва също ще съдейства на Украйна да си върне мъжете във военна възраст

Politico: Ако не е пак Урсула фон дер Лайен, кой може да е следващият шеф на ЕК?

Песков: Ракетите ATACMS няма да помогнат на Украйна, само ще й донесат още повече проблеми

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com