Лео Бианки - италианецът, намерил себе си в България (ВИДЕО)

37421

Лео Бианки е роден в Анкона, италианска провинция, определяна като „лакътят“ на Ботуша в превод от гръцки. Детството му преминава във Фалконара Маритима.

Още 14-годишен започва да рапира и сам прави записи за приятели. Сбъдва мечтата си за музикална кариера в България след участието си популярен телевизионен формат.

Днес той е един от най-обичаните италианци в България. За него може да се говори много – той е пицар, майстор на пастата, телевизионен водещ, певец и какво ли още не.

Лео решава да сподели преживяванията си в автобиографичната книга „Моят път“. В нея той разказва за живота си до момента – живот, който прилича на сериал и има от всичко – музика, любов, мутри, неочаквани обрати на съдбата, трудни житейски избори, красиви момичета, лоши момчета, загуба и болка.

„Тази книга исках да я изкарам още преди 5 години, трябваше да е юбилейна - 10 години чужденец в България, защото аз съм тук от 2005 година, но се забави. През това време се натрупаха нови неща – работни, лични. Идеята беше да направим една по-различна книга – да не е ангажираща, пак автобиографична, но не само тежки моменти, а да има и емоция, да покажа къде съм бил, през какво съм минал и накрая да има щастлив край – че съм намерил успеха и то тук в България. Изпълнил съм важните неща в живота – имам деца, кариера, любов. Мисля че книгата се получи много добре“, споделя 46-годишният Лео Бианки в „Студио Актуално“.

Лео Бианки описа живота си в книга

Готвач, пицар, майстор на пастата, телевизионна звезда, герой от „Биг Брадър“, „Мастър шеф“, водещ на „Жи...

През 1992 година Лео идва за първи път в България, на гости за баща си и сестра си, които по това време работят в Бургас и имат собствен ресторант. Съвкупността от няколко неприятни случки разочароват италианеца и той се надява това да е първо и последно посещение в страната. Две години по-късно, през 1994, се връща отново.

„Помня, че беше супер студено и мъгливо. Аз бях с гадже, бяхме тийнейджъри, пътят до морето беше много лош – без осветление, тъмно и дупки навсякъде. Пътувахме 5-6 часа от София до Бургас с кола и беше кошмар. Вътре бяхме 5 човека и 1 куче. Аз просто се чудех къде се намирам. Бях шокиран, защото идвах от друга държава, където беше по-културно и различно.“

Въпреки че израства в семейство на разведени родители, Лео често се връща към хубавите детски спомени от Италия. С носталгия помни как яде филийки с течен шоколад на брега на морето и как цялото семейство празнуват заедно Коледа, като се събират по 80-100 човека в родната му къща, раздават си подаръци и играят игри по цяла нощ. Описва баща си като ментор в живота, именно той го запалва и по готвенето.

Лео Бианки с невероятен жест към непознат

Известният италиански готвач, певец и телевизонен водещ Лео Бианки впечатли с добър пример. Преди няколко дни, разхождайки кучето си р...

Първоначално идва в България само за почивка, постепенно това става окончателно решение, благодарение на приятелката му Лучия, с която са заедно вече 17 години и са родители на близнаците Матия и Николо. Нейното име означава "светлина", а Лео я описва не само като светлината, която осветява пътя му, но и като двигател на неговия живот.

"Тя ме промени на 360 градуса, но не беше лесно. Ние идваме от много различни семейства. Нейното семейство е много сплотено и задружно, а моите родители са разделени и често се караха. Нейните родители са много консервативни, когато трябваше да се запознаем, аз доста се притеснявах. Но те ни виждаха влюбени и това беше достатъчно. Музиката също ни събира, и двамата харесваме хип-хоп."

"Тя е жената, която винаги знае какво да каже, никога не греши, тя даже коригира моите грешки. Винаги я питам за съвети, защото са правилните и ми мисли само доброто. Първите 10 години ние изобщо не сме се карали, а сега, когато се случва, е за много дребни неща. Ние много си говорим и това помага", категоричен е Бианки.

Най-малките тв звезди са близнаците на Лео

Предиобедното шоу на TV7 "Усещане за жена” вече има най-малките звезди в родния ефир – близнаците Николо и Матия. Тримесечн...

"Да бъдеш родител е мисия. На 30-ти октомври 2013г., когато се родиха моите деца, просто се промени целият ми живот. Тогава постоянно имах проблеми в работата и се ядосвах, обаче когато те се появиха, тези проблеми вече нямаха стойност за мен. Фокусът ми се премести върху тях.'

"Бащинството ме научи да съм още по-отговорен, аз и преди бях, защото да имаш ресторант се изисква голяма отговорност, но децата ме научиха колко е важно да обръщаш внимание и на личния си живот - да се прибираш навреме вкъщи, защото искам да ги видя, да ги приспим заедно. Ние имаме детегледачка, но имаме и огромната нужда да прекарваме време с тях. Искам да ги науча на уважение и възпитание, това за мен е най-важното. Мисля, че за момента успяваме."

"Понякога се замислям имаше ли грешки, които можех да не допусна. Но ако трябва да се върна обратно назад бих повторил всичко и бих го изживял отново, даже трудните моменти, защото те са ми дали възможност да съм по-силен в живота. България ми даде много и аз я уважавам", споделя Лео.

Лео: Аз съм италианец, децата ми са българи

Това са близнаците Матия и Николо. Гордите родители Лео Бианки и приятелката му Лучия официално ги показаха пред сп. LOVE style. Кулин...

Двамата с Лучия мечтаят един ден да се върнат обратно в Италия и да живеят в Сиракуза, Сицилия, но засега остават в България, за да развиват бизнеса си и да отглеждат децата си тук.

Още подробности за любовта му с Лучия, близнаците Матия и Николо и живота им в България, вижте в интервюто.

Автор: Габриела Андреева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛИЦА:

Какво чете актрисата Добрина Гецова?

Диа Мантова: Да преподаваш актьорско майсторство е изключително голяма отговорност

Димитър Маринов: Артистът е човек, който приема изкуството като начин на живот

Какво чете актрисата Деляна Хаджиянкова?

Какво чете актьорът от "Ол Инклузив" Петър Калчев?

Хората все повече търсят лично преживяване: Мартин Радулов от Matti Еvents & Fine Food (ВИДЕО)

Ще поевтинеят ли имотите в България? Говори главният изпълнителен директор на Банка ДСК (ВИДЕО)

Какво чете актьорът Пламен Великов?

Актьорът Даниел Пеев - Дънди: Истинската награда е живият контакт с публиката

Какво чете актрисата Анджелика Джамбазова?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com