Лучано Спалети е фаворитът за треньор на Милан

5237
Лучано Спалети е фаворитът за треньор на Милан
Снимка: Getty Images/Guliver

Силвио Берлускони заяви, че Милан ще реши съдбата на настоящия си треньор Кларънс Зеедорф едва след края на сезона. "Гадзета дело Спорт" обаче уверява, че на практика това вече е сторено и холандецът ще бъде сменен през лятото.

Според италианската спортна библия, той ще бъде наследен най-вероятно от Лучано Спалети, който преди два месеца бе уволнен от Зенит. Бившият наставник на Рома и Удинезе вече е уведомил, че е на разположение да поеме росонерите. За да стане това обаче специалистът ще трябва да се съгласи на значително намаление на заплатата. В Санкт Петербург той прибираше по 4 млн. евро годишно, а Милан не може да му предложи повече от 2,5 млн. Не на последно място, защото клубът ще трябва да изплати на Зеедорф компенсация за прекратения му договор, който е на стойност 10 млн. бруто за два сезона.

Берлускони заяви, че Винченцо Монтела от Фиорентина му е симпатичен, но според "Гадзета дело Спорт" този вариант не е особено реалистичен, защото собствениците на виолетовите – братята Дела Вале – ще настояват за компенсация от 7 млн. евро.

Друга възможна кандидатура за поста при росонерите е на Роберто Донадони от Парма, който има 12 сезона като футболист в Милан. Най-евтиният вариант пък е назначаването на Филипо Индзаги, който в момента води юношите на росонерите.

Ето и процентната вероятност всеки от изброените варианти да се осъществи според "Гадзета дело Спорт":

Спалети – 35%

Донадони – 20%

Берлускони няма да продава Милан

Собственикът на Силвио Берлускони коментира евентуалната продажба на клуба. Бившият италиански премиер бе категоричен, че към момента н...

Индзаги – 20%

Монтела – 20%

Зеедорф – 5%

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят