Мойс и Манчестър Юнайтед катастрофираха срещу Фулъм

12876
Мойс и Манчестър Юнайтед катастрофираха срещу Фулъм
Снимка: Getty Images/Guliver

Облаците над главата на Дейвид Мойс, „наследника” на сър Алекс Фъргюсън, стават все по-гъсти и черни след като „Манчестър Юнайтед” беше попарен от слабака „Фулъм” насред „Олд Трафорд” с късен гол за 2:2.

С трансфера на Хуан Мата през зимния трансферен прозорец се очакваше, че „Юнайтед” най-после получава необходимото късче в халфовата линия, за да бъде нареден точния футболен пъзел. Нищо подобно обаче не беше показано в тази среща срещу доста по-слаб противник.

Видич обяви, че напуска Юнайтед, спрягат го за Интер

Капитанът на Манчестър Юнайтед Неманя Видич реши да напусне "Олд Трафорд" след края на сезона. Договорът на 32-годишния сръбски защитни...

„Юнайтед” изигра доста вял в мач, в който демонстрира сериозно безсилие – главното оръжие в атака на червените дяволи бяха купчина центрирания на Хуан Мата и Ашли Йънг, които обаче не донесоха необходимото разнообразние.

Гостите от „Фулъм” бяха дошли с идеята да се защитават и това беше най-ясно демонстрирано от състава им – без нито един нападател. Това обаче не попречи на лондончани да попарят домакините след чудесно включване на вездесъщия Стив Сидуел, който наказа неориентираната централна двойка в защита Неманя Видич – Крис Смолинг след финно центриране на Люис Холтби.

След попадението, което дойде още в 19-тата минута, „червените дяволи” опитаха да направят обрат, но им липсваше онази искрица непоколебимост, която никога не ги напускаше при Фъргюсън. В отчаянието си Дейвид Мойс пусна през второто полувреме всичко възможно, което имаше в атака – в игра влязоха Янузай, Хавиер Ернандес и Валенсия, които се присъединиха към Ван Перси, Руни и Мата, но надежда не се виждаше.

И когато настъпваха заключителните минути, „Фулъм” не издържа. Първо след седемдесет и поредното центриране в наказателното поле на гостите стана разбъркване, топката стигна до Ван Перси и от близка дистанция той изравни. А две минути по-късно, в 79-тата, шут на Майкъл Карик от дистанция рикошира и спря в мрежата на безпомощния Стекеленбург за 2:1.

Челси и Юнайтед в спор за Кавани

Челси и Манчестър Юнайтед са в навечерието на битка на трансферния пазар за уругвайската звезда Едисон Кавани. Нападателят не се чувств...

Изглеждаше, че това ще е достатъчно, но в последната секунда на мача, в 95-тата минута Майкъл Карик сбърка в центъра на терена, последва светкавична атака на гостите след добър пас на Стив Сидуел, шут на Холтби, който Де Хеа едвам изби, но право на главата на резервата Дарън Бент и той изравни - 2:2.

Неубедителната игра и лошият резултат са възможно най-неприятната новина за „Юнайтед” преди гостуването на „Арсенал” в сряда, 12 февруари, от 21:45 часа. Дали тогава шампионите на Англия най-после ще покажат игра или ще се сдобият с нов треньор – предстои да видим.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com