Празни трибуни за дербито на Сан Сиро

12504
Празни трибуни за дербито на Сан Сиро
Снимка: Getty Images / Guliver

В неделя ще се изиграе дерби двубоят от Серия А между отборите на “Интер” и “Милан”. Единият от двата тима обаче няма да бъде подкрепян от своите фенове.

Дисциплинарната комисия на Серия А наказа “Интер” да изиграе две срещи без публика, заради сблъсъците на крайните им фенове с тези на “Наполи” при загубата с 2:4 през миналия уикенд.

Мадзари: Трябва да си вземем поука

Валтер Мадзари не остана доволен след победата на футболистите му с 3:2 над "Трапани" от 2-ра дивизия в Италия. Въпреки, че "нерадзурит...

Привържениците смятат да бойкотират неделния двубой. Капитанът на “Интер”, Хавиер Санети, каза по случая: “Без тези фенове дербито ще загуби голяма част от своя блясък. Надявам се да има някаква промяна преди срещата”.

Въпреки обстоятелствата, “Интер” ще трябва да защити честта си срещу своя градски съперник, предвид непостоянното си представяне в настоящата кампания. В момента те са на 5-то място с 28т. и 36 отбелязани гола в 16 мача – най-резултатният тим към момента.

От другата страна “Милан” са на 10-то място с 19т. актив – на 9т. зад съперника “Интер” и 24т. зад лидера “Ювентус”. Силвио Берлускони заяви, че скоро отново ще се сближи с играчите след политическите му проблеми в Италия.

“Спомням си, когато пристигнах в отбора, че той се намираше в Серия Б и аз казах, че ще играем в Серия А и тогава никой не ми вярваше – дори футболистите. Сега възнамерявам да се върна персонално в клуба и да оправя нещата в шампионата в посока Шампионска лига”, коментира Берлускони.

Балотели иска да е най-добрият нападател на Мондиал 2014

Нападателят на „Милан“ и Националия отбор на Италия, Марио Балотели, иска да се докаже като най-добрият на своя пост по вре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят