Барселона побесня след загубата с 0:1 от Реал Сосиедад в неделя, породена от спорно отменения гол на Роберт Левандовски. Това е само второто поражение за каталунците от началото на сезона в Ла Лига, но според тях дойде незаслужено. Затова ръководството на клуба е поискало от испанската футболна федерация да даде обяснение за ситуацията с отменения гол на поляка заради спорна засада.
Още: България я няма, но Кипър мечтае: Всички резултати в Лига на конференциите
Още: Всички резултати в Лига Европа: Римска драма с червени картони, "Специален резил" и комичен автогол
Правилно ли беше отменен гола на Левандовски?
ВАР системата на стадиона отчете, че полският нападател е бил в засада, а главният съдия Гийермо Куадра Фернандес преразгледа ситуацията и потвърди решението, отменяйки гола. Останаха, обаче, сериозни съмнение дали Левандовски действително е бил в нередовна позиция. От Барселона не останаха доволни от обяснението, че показаният в телевизионното повторение стоп кадър, на който кракът на поляка е зад този на защитника Наиф Агер, не е точен, а във ВАР-стаята е бил взет предвид правилният стоп кадър.
ОЩЕ: Намери се кой да спре серията на Барса! Реал Сосиедад тресна каталунците
According to @ESPNFC, LaLiga has made a statement saying that it was the right decision to disallow Robert Lewandowski's goal for Barcelona against Real Sociedad for offside... pic.twitter.com/cbSMNUEtN2
Още: Кой каза, че в Лига на конференциите е скучно?! 17 гола в 4 мача и още нищо не се знае
— Football Report (@FootballReprt) November 10, 2024
Данни на испанското издание "Relevo" сочат, че президентът на клуба - Джоан Лапорта, е бил чут да казва, че този гол няма как да е нередовен. След това коментирал с наставника Ханзи Флик, че съдията е в грешка. Междувременно, от компанията STT Systems, която е разработила полуавтоматичната система за маркиране на засада, признаха, че е възможно технологията да допусне грешки, макар и в много редки случаи.
Още: Юнайтед и Сосиедад ще решават всичко в "Театъра на мечтите"! Комичен автогол закопа Тотнъм
Още: Намери се кой да защити Аморим: Моуриньо подкрепи протежето си в разгара на кризата в Юнайтед
Спорната ситуация предизвика сериозни полемики и в социалните мрежи, като един от играчите на Барса иронизира решението на съдията. Рафиня публикува в профила си колаж, на който се виждат кадри от ситуацията, както и снимка на човек с твърде дълги обувки.
ОЩЕ: Левандовски разкри главната цел на Флик в Барселона и тя не е свързана с трофеи
Още: Мъри и Гьозтепе с тежък жребий за Купата на Турция, но пътят към финала е отворен
Още: По български тертип: Шеф на ПСЖ скочи на съдията в тунела след загубата от Ливърпул (ВИДЕО)
📁 Raphinha en IG tras el gol anulado a Lewandowski por un fuera de juego que no parece haberse producido en ningún caso pic.twitter.com/Wi6601rf6Q
— Carpetas Blaugranas (CB) (@carpetasFCB) November 11, 2024