Звездите, които няма да гледаме на Мондиал 2018

2281
Звездите, които няма да гледаме на Мондиал 2018
Снимка: БГНЕС

Тази нощ Перу победи Нова Зеландия с 2:0 и по този начин се превърна в последни, 32-ри отбор, осигурил си място на финалите на Свеотново първенство по футбол следващото лято.

По терените в Русия ще видим много от най-добрите футболисти в света, включително и двете величия Лионел Меси и Кристиано Роналдо, в най-вероятно последния им опит да спечелят световната титла. За съжаление, не са малко и големите звезди, които ще пропуснат Мондиал 2018. Отбори като Италия, Холандия и Чили не намериха място сред финалистите, което означава, че и някой от водещите футболисти в света ще трябва да гледат първенството отстрани.

Легендарният Пирло сложи край на кариерата си

Още един легендарен футболист сложи край на кариерата си, Андреа Пирло изигра последния мач, съобщи официалният сайт на "Ню Йорк Сити"....

Ако трябва да се прави "Единайсеторка на отсъстващите", без никакво съмнение на вратата ще застане обичаната от всички италианска легенда Джанлуиджи Буфон. Скуадра Адзура се провали в баража срещу Швеция и ще пропусне първо Световно първенство от 1958 година насам, а това сложи и край на кариерата на Буфон в националния отбор. 39-годишният страж все пак е участвал на пет Мондиала, като през 2006-та година спечели трофея, както и на четири Европейски първенства, достигайки един финала. Пред него в центъра на защитата могат да застанат и тримата му дългогодишни съотборници в Ювентус и Италия - Джорджо Киелини, Андреа Бардзали и Леонардо Бонучи. За разнообразие, в този състав ще изберем Бонучи, а до него ще застане холандският бранител Върджил ван Дайк.

На двата бека ще действат звездата ма Австрия Давид Алаба и капитанът на Еквадор Антонио Валенсия. За центъра на полузащитата може да има много претенденти, но в тази единайсеторка избираме халфът на Чили Артуро Видал и звездата на Гвинея Наби Кейта. Една от звездите на Италия Марко Верати ще остане на пейката, след като бе съсипан от критики за вялото си представяне в първия мач срещу Швеция.

На дясното крило застава звездата на Холандия Ариен Робен, който също приключи с националния отбор след втората поредна разочароваща кампания за "лалетата". На другия фланг ще действа един от най-скъпите футболисти в света - Гарет Бейл, който бе контузен и не успя да помогне на Уелс в решаващия двубой с Ирландия от квалификациите. Зад нападателя ще играе голмайсторът на Арсенал и Чили Алексис Санчес, който без съмнение е един от най-добрите футболисти, които няма да видим в Русия. На върха на атаката в този състав ще действа звездата на Борусия Дортмунд и Габон Пиер-Емерик Обамеянг, макар че и Един Джеко ще е сред големите липсващи имена.

Най-добрите 11, които пропускат Мондиал 2018:

Джанлуиджи Буфон (Италия)

Челси намери начин да разбие бетона на Моуриньо

Дефанзивната тактика на Манчестър Юнайтед и Жозе Моуриньо не даде резултат на "Стамфорд Бридж" и "червените дяволи" загубиха с 1:0 ...

Антонио Валенсия (Еквадор)

Леонардо Бонучи (Италия)

Върджил ван Дайк (Холандия)

Давид Алаба (Австрия)

Наби Кейта (Гвинея)

Ислямска държава "екзекутира" Лео Меси и Неймар (СНИМКА)

Атаките на Ислямска държава срещу света на футбола продължават с пълна сила. След като терористичната организация публикува шокиращи за...

Артуро Видал (Чили)

Ариен Робен (Холандия)

Гарет Бейл (Уелс)

Алексис Санчес (Чили)

Пиер-Емерик Обамеянг (Габон)

Правят Мега лига с топотборите на Югоизточна Европа

Идеята за обединена футболна лига, която да даде възможност на топотборите от Балканския полуостров да участват в много по-конкурентна ...

Резерви: Йеспер Силесен (Холандия), Джорджо Килеини (Италия), Гари Медел (Чили), Миралем Пянич (Босна), Марек Хамшик (Словакия), Марко Верати (Италия), Хенрих Мхитарян (Армения), Риад Марес (Алжир), Кристиан Пулишич (САЩ), Един Джеко (Босна).

Източник: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

2 гола за 3 минути: Мечтаният дебют на Зидан за Франция (ВИДЕО)

Дани Алвеш подлуди комшиите си с шумен купон, след като излезе от затвора (СНИМКА)

Испания и Бразилия сътвориха драматичен 6-голов трилър, Франция надви трудно Чили (ВИДЕО)

Нов обрат прати Украйна на Евро 2024, дузпи класираха Грузия и Полша (ВИДЕО)

Белингам спаси Англия срещу Белгия в последната секунда, Австрия разби Турция (ВИДЕО)

Възраждането на Германия продължава - Нидерландия е подчинена, Роналдо и Португалия се изложиха (ВИДЕО)

Забраниха на над 1600 британски хулигани да посещават мачовете от Евро 2024

Европейски колос вади 100 милиона евро за звезда на Барселона

Олимпийски шампион с Бразилия изгоря за 2 години, опитал да манипулира допинг проба

Ужас: Наркокартел заплаши семейството на световен шампион със смърт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com