6 дървета, които трябва да засадите в двора си - те носят късмет

3089
6 дървета, които трябва да засадите в двора си - те носят късмет
Снимка: iStock/Guliver

Някои дървета са известни не само с факта, че могат да донесат добра реколта, но и с добрата си енергия, която може да прогони негативизма от жителите на дома. Засаждането на правилните дръвчета в двора може да привлече радостна енергия в дома ви и да окаже положителен ефект върху вашето здраве. А някои дори ще ви зарадват с вкусна реколта.

Според езотериците следните дръвчета и храсти са като талисман за дома - офика, акация, калина, круша, елша, лиственица.

Дърветата, които да засадите в двора си 

Нашите предци са вярвали, че офиката е много силен амулет за дома. Тя може да защити дома ви от различни зли сили. Освен това изглежда, че това дърво може да подобри настроението ви и да ви направи по-позитивни. И според поверията офиката е символ на женското начало и помага на жените да оцелеят в трудностите.

Но има няколко други, по-обективни причини, които могат да ви накарат да засадите офика близо до къщата си. Дървото може да бъде добро медоносно растение, което ще привлече пчели и други опрашващи насекоми. Освен това от офика могат да се правят сладка, чайове и тинктури.

Торене на овошките през март - списък с торовете, които са необходими

Акацията в двора всъщност е инвестиция в собственото ви добро здраве. Чаят от акация и медът от същото дърво могат да бъдат изключително полезни за здравето. А ароматът също може да подобри настроението ви. В допълнение, акацията ще бъде полезна и за подобряване на качеството на почвата, на която расте. Дървото се смята и за символ на плодородието.

Калината носи много положителна енергия на здраве, младост и семейно щастие. Също така носи положителна енергия на младоженци и семейства с деца.

Предците са смятали крушата за символ на дълголетие, майчинство и силен брак. В допълнение, дървото ще бъде полезно за вашия парцел с ягодоплодни, защото крушата може да предпази малини, грозде и касис от гниене и вредители.

Лесовъдите познават елшата като дърво, което може да подобри качеството на почвата, така че може да се използва за обогатяване на райони, които не са много плодородни. Елшата също се счита за ценно декоративно растение, защото има много красиви ажурни листа.

Според поличбите елшата е едно от онези дървета, които имат положителна енергия - помага в борбата със стреса и може да поеме негативизма на човек.

Ако не искате да засадите овощни дръвчета в двора си, а вместо това искате красиво декоративно растение, тогава лиственицата може да бъде идеалният вариант за вас. Това дърво се смята и за мощно антистресово растение, което помага за възстановяване на умствената сила. Освен това растението има и някои лечебни свойства.

Идеалният разтвор за пръскане на овошките през март е този

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Ето как да засадите семена от моркови за страхотен старт

Наторяване на боровинкови храсти: Ето какво трябва да знаете

Какви са подходящите температури за засяване на домати?

Ето как да ограничите разпространението на плевели в градина

Основни съвети при засяване на моркови в домашната градина

Още имаме време: Ето как да засадим лалета през април

Защо перата на чесъна пожълтяват и как да го подхраните, за да спасите растението

Може ли да се ускори плододаването на младите овощни дървета

Тънкости в борбата с плевелите в зеленчуковата градина

Тънкости за отглеждане на черешово дърво от резник

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com