7 атрактивни стайни растения за начинаещи градинари

13505
7 атрактивни стайни растения за начинаещи градинари
Снимка: Nyles McNierney / Pixabay

Не се притеснявайте, тези стайни растения са подходящи за напълно начинаещи и не изискват да имате кой знае какви умения. Най-хубавото е, че изглеждат невероятно красиви дори с минимални грижи.

Червена аглаонема

Поддържайте растенията си у дома с тези лесни съвети

Ако сте някой, който има склонност несъзнателно да убива растенията си вкъщи, то тази статия е за вас. Изглежда, че в днешно време е те...

Това малко растение е подходящи за закрити балкони или някъде другаде. Може да оцелее на слаба, средна или ярка слънчева светлина. Ако сте почитатели на ярките цветове, то това растение е чудесен начин да внесете малко разнообразие в забързаното ежедневие. Нужно е от време на време да го поливате, в зависимост от нуждите му и сте готови.

String Of Pearls

Почти няма човек, който не обича пълзящи и висящи растения. Нещо повече, за това не се нуждаете от кой знае какви умения. Оформете го малко според вашите предпочитания и това е единствената поддръжка, от която се нуждае.

Бегония

Страхотното при нея е, че се предлага в множество цветове. Можете да изберете сорт, който се съчетава с интериора на дома ви или пък отговаря на вашите лични предпочитания. Малко вода и слънчева светлина – това е всичко, от което се нуждае растението.

Цъфтящ клен

Това е красиво растение, което съчетава в себе си палитрата на залеза. Нужно е само малко поливане и да се подрязва по-често, за да не се превърне в храст.

Това са цветята и растенията, които могат да виреят дори в банята

Хрумвало ли ви е да имате цветя в банята си?! Високата влажност в това помещение като че ли отхвърля такава възможност. Но не е така! С...

Оксалис

Лилавата детелина с бели цветчета е най-лесното за отглеждане лятно цвете. Нужно му е малко вода и сянка. Зеленият сорт пък ще ви радва с червени цветчета, което пък е чудесна декорация на балкона ви. Поддръжката му е лесна и е чудесен избор за начинаещи градинари.

Спатифилиум

Това лятно растение е едно от многото, които облекчават стреса и са закрити сортови растения. То е подходящо за начинаещи, защото може дълго време да стои без вода, дори случайно да сте го забравили. То цъфти през цялата година, но най-много цветове дава през лятото.

Калатея

Тези 3 стайни растения могат да пречистят въздуха в дома ви: изследване

Стайните растения често се смятат само за декоративни елементи, но последни изследвания сочат, че стайните растения могат да намалят ни...

Това е растение, което ще е помогне на начинаещите градинари да добият увереност. То не се нуждае от нищо друго освен от поливане. Листата му са с уникални цветове и дори не е се нуждаят от допълнително оформяне. Това е едно от най-добрите стайни растения за начинаещи.

Тези растения са чудесен подарък за всеки един начинаещ градинар. Ако искате да зарадвате някого с интересен подарък, то няма да сбъркате с избора си на някое от тези растения. Всеки един, който обича цветя, искрено ще се зарадва на подобен подарък за рожден ден или по друг повод. Не се колебайте, а бъдете оригинални и креативни с тези цветя или просто осигурете свежест в дома си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Торенето на гроздето с тази съставка е огромна грешка

Грешки, които карат орхидеята да пожълтее и да загине

Колко дни след цъфтеж узряват доматите

Какво предизвиква черно гниене по доматите

Как да се преборим с ранното кафяво гниене по овошките

Как да се преборим с поповото прасе?

Как да решим проблема с бледия разсад от пипер и патладжан?

Засаждане на лук в открита земя: правила и съвети за отглеждане

Как да предизвикате покълване на чесън в пластмасова бутилка у дома?

Отглеждане на краставици - ето как го правят японските градинари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com