Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето как вашето растение да расте по-бързо само с 1 съставка

30 май 2022, 06:30 часа

Не всяко растение може да расте добре в условията на апартамента. Атмосферата на жилището не винаги е толкова добра за цветята, колкото бихме искали. За щастие, има един ефективен начин да направите цветята да растат по-бързо и да бъдат по-буйни. За да направите това, поставете съставката на дъното на саксията, която ще обсъдим по-късно.

Коя е съставката?

Тук е нашата тайна съставка. Нашата “тайна” съставка не е нищо повече от обикновена бананова кора. Оказва се, че това привидно безполезно нещо има много полезно приложение и трябва да се постави във всяка саксия. Най-добре е да се използва не зелената кора от младите банани, а вече пожълтялата и зряла. Дори е по-добре, ако кората вече е почерняла. Веднъж попаднала в саксията, банановата кора постепенно ще се разложи и снабди почвата с хранителни вещества, минерали и микроелементи, необходими за растежа на всяко растение.

Както знаете, бананите имат огромно количество калий. Той ще ускори растежа на домашните цветя. Разлагането на кората ще бъде достатъчно дълго. Важно е също така, че достъпа до банани изобщо не е труден.

Как да използвате кората?

Първо вземете празна саксия и изсипете дренаж в него, най-добрият начин е да използвате експандирана глина. След това поставете дебел слой бананова кора. Можете спокойно да направите три или дори четири слоя. Излишно количество кора просто няма. Размерът на саксията трябва да се вземе предвид в това отношение. След това засипете с почва и полейте с вода. Остава да изчакате 1 ден, докато почвата, кората и дренажа слегнат. След това можете да засадите вашето растение в саксията.

Процедурата по засаждане в саксия с бананова кора не се различава от засаждането в обикновена саксия. Единственото нещо, което трябва да имате предвид е, че през първите седмици вашето растение ще се нуждае от много влага. Въпреки това е важно да не се прекалява, за да не се появи смъртоносната плесен.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес