Как да се погрижим за градинските площи - сигурно, безопасно и универсално

2312
Как да се погрижим за градинските площи - сигурно, безопасно и универсално
Снимка: Kärcher

Без електрическо захранване навън? Без желание за кабели, препъване и лимитиран работен радиус при работа в градината? Новите акумулаторни градински уреди от Керхер решават тези и други проблеми. Независимо дали с 18 или 36 V – правилният уред е под ръка за всяка мощност и приложение.

С производство на помпи, поливни системи, пръскачки, маркучи, както и водоструйки, метачки и сухо/мокро смукачки Керхер вече има изчерпателен набор от уреди за поддръжка на градината и външните пространства. Брандът има батерийно захранвана почистваща технология в своето портфолио вече повече от 30 години. Опитът от двата свята се събира в едно със стартирането на акумулаторните градински уреди. Резултататът е високоефективна и изчерпателна гама от градински уреди, които са надеждни, удобни и универсални.

Грижа за поляната, живия плет и дърветата, както и премахване на плевели - това са само някои от многото полета на приложение на акумулаторните уреди.

Грижа за тревните площи

Задължително качество на добре поддържаната градина е изрядно окосената трева. Независимо дали разполагате с малки или големи тревни площи, сега имате избор между различни видове акумулаторни косачки в LMO гамата с различна ширина на косене. Общото между моделите е изключителното оборудване, чистият срез по краищата на градината и впечатляващото изпълнение при косене. Разликите в оборудването варират от индикатора за нивото на запълване и многостепенното регулиране на височината на рязане, до функцията "Push Assist" и подпомагане на задвижването с натискане на бутон, когато е необходима повече мощност. Всеки, търсещ оптималната грижа за тревните площи, има опцията да избере модела, който най-добре отговаря на изисквания му.

Акумулаторните тримери в гамата LTR варират по отношение на батериен волтаж и режещ диаметър, но имат и нещо общо: тревата и упоритите плевели могат лесно да бъдат премахнати дори и на труднодостъпните места и така краищата на озеленената площ да са прилежно подрязани. Телескопичните и ергономичните дръжки пък избягват неудобните позиции на тялото по време на работа.

За детайлната работа Керхер предоставя безкабелно и леко 2-в-1 решение: акумулаторната ножица за трева и храсти GSH 18-20 Battery (18 V). Тя бързо може да се превърне от подрязваща ножица за трева по краищата на градината, към ножица за храсти благодарение на винтовата си система, която не изисква инструменти.

Акумулаторни храсторези

18 и 36-волтовите акумулаторни храсторези от Керхер впечатляват с мощно представяне, ергономичен захват, както и с умните аксесоари, които превръщат живия плет и храстите в хващащи окото акценти във всеки двор.

С акумулаторния телескопичен храсторез PHG 18-45 Battery, заедно с 18 V батерия, подрязването може да се извършва безопасно и удобно от земята. Жив плет до 4 м вече не е проблем. А ако ви се налага по-дълготрайна работа, раменният колан ще облекчи и предпази гърба ви.

Грижа за дърветата

Подрязването на дървета е предизвикателство по много причини и обикновено изисква огромно физическо усилие. Работата става по-лесна с акумулаторнaта ножица за клони на Керхер TLO 18-32 Battery. Тя удобно подрязва клони с диаметър до 3 сантиметра с натискането на бутон и може да се управлява с една ръка.

Акумулаторният верижен трион с удължител PSW 18-20 Battery реже клони на височина до 4 метра. Така е осигурена гъвкава и безопасна безкабелна работа благодарение на 18-волтовата батерия. Обширният работен радиус се постига със стабилен и лек удължител. Той може веднага да се прикрепи с помощта на съединителя за бързо освобождаване. Със скорост на веригата от 5.5 м/сек трионът реже през по-обемни парчета дърво много бързо.

С 18 V и 36 V акумулаторни верижни триони Керхер предоставя подходяща алтернатива на бензиновите модели за частните имоти или гористите местности. Мощна производителност, комбинирана с безопасна работа благодарение на спирачката на веригата и двустъпковото отключване. Зъбната опора позволява безопасно управление и прецизен разрез, а системата за опъване не изисква допълнителни инструменти.

Батерия с "Real Time" технология - уникална сама по себе си

Особеността в батериите на Керхер е LCD дисплеят с "Real Time" технология, който прецизно показва оставащото време за работа и за зареждане в минути, в комбинация с нивото на оставащата батерия. Това, което се отнася до всички модели, е уникалната защита от пръски (Class IPX5), която ви позволява да работите без да сте нащрек за чувствителни към вода компоненти. Корпусът на батерията е направен от удароустойчива пластмаса. Ако машината не работи за дълги периоди от време, контролираният от процесор автоматичен режим на съхранение гарантира дълъг живот на литиево-йонните клетки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com