Кои са най-ефектните цъфтящи растения

18441
Кои са най-ефектните цъфтящи растения
Снимка: zoosnow/Pixabay

Най-ефектни са цветята, цъфтящи през цялото лято - какво препоръчваме за градината?

Градински цветя, цъфтящи през цялото лято, дават голяма свобода при композирането на цветни лехи, алпинеуми или други места. Благодарение на тях образуването на непривлекателни фрагменти в дадена аранжировка е ограничено. Единственият въпрос е: какво цъфти и е зелено през цялото лято?

5 лесни за отглеждане цветя, с които да украсите градината

Цветята са любими и полезни за всички нас, както у дома така и в градината. За съжаление обаче не винаги разполагаме с достатъчно време...

Цветя, цъфтящи през цялото лято за градината - какво да избера?

Цветята, които цъфтят през цялото лято в градината, са най-желани, защото по това време на годината прекарвате по-голямата част от времето си на открито. Цветята ви позволяват да създавате очарователни кътчета. Повечето от видовете от тази група са невзискателни и не са ви нужни специални познания, за да ги отглеждате. Цветята, които цъфтят през цялото лято, могат да бъдат разделени на едногодишни, двугодишни и многогодишни. Какви популярни, ефектни и ценни цветя цъфтят през лятото?

Едногодишните и двугодишните растения често се наричат ​​"летни цветя". Те цъфтят дълго време, обикновено не само през лятото, но и част от пролетта или есента. Благодарение на тях градината може да изглежда различно всяка година. Градинският триумвират е лъскав градински чай (Salvia splendens), мексикански невен (Ageratum houstanianum) и градински невен (Tagetes ) – всички те са отличен избор.

От сантименталните градини на нашите баби си струва да представим розова бисквита (Helipterum roseum), импатиенс (Impatiens ), постоянно цъфтяща егония ( Begonia semperflorens -cultorum ), невен (Calendula officinalis ) и двойно перести космос (Cosmos). Поради факта, че излъчва силна, приятна миризма в близост до къщата, в цветни лехи и малка архитектура, се препоръчва отглеждането на двулистен левон, известен като matthiola longipetala . Характеризира се и с дълъг период на цъфтеж. Отличен избор са също черен дамаск (Nigella damascena), Brachycome iberdifolia, Scevola (Scaevola aemula) и китайски карамфил (Dianthus chinensis). Те украсяват намаленията, но и алпинеума в градината .

Никога не слагайте саксиите с цветята на тези места в дома си

Цветята са неизменна част от декора на почти всеки дом. Те създават положителна аура и е важно да ги поставите на правилното място. То...

Кои цветя цъфтят през цялото лято? Популярни многогодишни растения

Едно от най-ефективните дълго цъфтящи многогодишни растения е Echinacea purpurea. Цъфти от юли до октомври. В продажба има много разновидности, които се различават по цвета на цветята. Най-често растението се използва за създаване на цветни лехи, прерийни градини и натуралистични „квазиливади“. Ехинацеята често се комбинира с брилянтна рудбекия (Rudbeckia fulgida). Съцветията са жълто-кафяви кошнички. Други жълти цветя, които цъфтят през цялото лято, които допълнително украсяват градината през пролетта , са мисурийската иглика (Oenothera macrocarpa). Растението цъфти от юни до октомври. Достига до 15 см височина. Отглежда се по ниски стени, покрайнини и в алпинеуми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Как да се отървете от плевелите без химия

Кои растения НЕ обичат кисела почва?

Ако краставиците са замръзнали през пролетта, направете това, за да ги спасите

Как да предпазим картофите от струпясване?

С какво трябва да се подхранват цветята за обилен цъфтеж?

2 грешки, заради които орхидеята НЕ цъфти

Отглеждане на копър - ето какво трябва да знае всеки градинар

Кога да засадите боб?

С какви препарати се пръскат овошките след цъфтеж?

Торене на доматите след засаждане - ето как се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com