Кой би повярвал, че ТЕЗИ цветя могат да изкарат зимата на балкона

30188
Кой би повярвал, че ТЕЗИ цветя могат да изкарат зимата на балкона
Снимка: https://pixabay.com

С настъпването на най-мразовитите дни не бива да забравяме и нашите цветя, които също се нуждаят от определени грижи при застудяване. Някои видове растения трябва задължително да се приберат вкъщи на топло, но други пък могат да презимуват спокойно на балкона. Ако искате да разберете кои цветя издържат на студа – прочетете следващите редове.

 Ако искате да съхраните цветята си, но нямате достатъчно пространство вкъщи, може да използвате остъклената си тераса за целта. Съветваме ви при първа възможност да направите топлоизолация на терасата си, за да предотвратите появата на мухъл или конденз, както и замръзване. 

Януари е времето да засадите ТЕЗИ цветя и да им се радвате после

Красотата на цветята е неповторима. Те създават уют и завършеност на всеки дом. Любителите на растенията са добре запознати с това, че ...

Подът също трябва да е застлан, ако имате намерение да държите голяма част от цветята си там, облицовайте и стената до прозореца с изолационен материал, може да използвате например дървени плоскости. По този начин температурата в остъклената тераса ще се поддържа около 10 градуса през цялото време. 
Разбира се, за още по-добри резултати ще е добре да разполагате с двоен стъклопакет, а температурата през студените, но слънчеви дни тогава може да надмине дори 20 градуса.

Оставяйте поне веднъж дневно вратата на терасата отворена за няколко минути. Проветрявайте ежедневно, за да може да достига свеж въздух както вкъщи, така и цветята да не замръзнат. 

Ако имате кактуси, тях позиционирайте около стените, тъй като там е по-студено, а в близост до вратата сложете цветята, които имат нужда от повече топлина и са склонни към измръзване. 
И сега е моментът да ви разкрием кои са цветята, които можете без да се притеснявате да оставите на терасата през зимата:

•    Юка, Пасифлора и Олеандър не се влияят от студеното време и могат съвсем спокойно да презимуват на балкона, оставете ги на пода, задължително с поставка обаче;
•    Фикусът, Хибискусът, Хлорофитумът, Сциндапсусът, Драцената също издържат на по-ниските температури и могат да прекарат целия зимен период на терасата, без да се разболеят;
И все пак, е важно да ви предупредим и за растенията, които са по-податливи на измръзване и болести и е препоръчително и дори задължително да останат на стайна температура. Тях може да поставите на прозореца или в близост до вратата:
•    Маранта;
•    Спатифилум;
•    Алокация;
•    Филодендрон;
•    Антуриум;
•    Дифенбахия и др.

Лесни за отглеждане цветя, които буквално нямат нужда от вашите грижи

Да имате цветя у дома, наистина е хубаво. Колко пъти обаче ви се е случвало да си вземете цвете и след няколко седмици да събирате мърт...

Цветята изискват грижи през цялото време на годината, не само през зимния сезон, но ако искате да ги задъжите по-дълго цъфтящи покрай вас, трябва да им обърнете особено внимание през най-студените и най-горещите дни от годината. Попитайте цветарите, ако не сте наясно как да се грижите за определен вид растение, те ще ви дадат най-добрия съвет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Колко дни след цъфтеж узряват доматите

Какво предизвиква черно гниене по доматите

Как да се преборим с ранното кафяво гниене по овошките

Как да се преборим с поповото прасе?

Как да решим проблема с бледия разсад от пипер и патладжан?

Засаждане на лук в открита земя: правила и съвети за отглеждане

Как да предизвикате покълване на чесън в пластмасова бутилка у дома?

Отглеждане на краставици - ето как го правят японските градинари

Засаждане на тиквички - кое е най-доброто място в градината

Топ трик за засаждане на морковите, с който ще забравите за плевенето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com