Признаците, които издават, че стайните ви растения са БОЛНИ

1052
Признаците, които издават, че стайните ви растения са БОЛНИ
Снимка: iStock

Да отглеждате стайни растения може да бъде приятно и ободряващо, но понякога растенията ви показват признаци, че са болни и страдат. Разбирането на тези сигнали е от съществено значение, за да предприемете подходящи действия и да помогнете на вашите растения да се върнат към здравето си. Ето три от най-често срещаните признаци на болни стайни растения и как да се справите с тях:

1. Кафяви листа

Ако листата на вашето растение стават кафяви, това може да се дължи на няколко причини. Ако имате растение от дълго време, част от листата може да покафенеят от стареенето, което е нормално явление. В случай, че цветето ви е младо, кафявите листа са признак, че не го поливате достатъчно. Изсушените листа трябва да бъдат отстранени, за да може енергията на растението се насочи към здравите части.

Тези две болести са пагубни за пипера

Други причини за кафяви листа могат да са некачествена почва, липса на подходяща влага или увредени корени. Един полезен трик е да поставите гъба, напоена с вода, на дъното на саксията, което ще помогне да се контролира количеството вода, което растението поема.

2. Почерняване на листата

Почерняването на листата е често предизвикано от гъбична инфекция, която се развива при прекалено насищане на почвата с вода. За да предотвратите това, можете да използвате кафе филтри за поглъщане на излишната влага. Просто поставете кафе филтри в почвата, които ще абсорбират излишната вода и ще поддържат подходящо равновесие на влагата.

Кои са най-опасните растения в света?

3. Пожълтяване на листата

Жълтеникавите листа могат да бъдат признак на различни проблеми. Те могат да се появят, когато растението е изложено на липса на светлина, твърде студен климат или суша. Ако решите да преместите растението в друга област, направете го постепенно, за да не го стресирате.

Жълтеникавите петна по листата могат също да бъдат причинени от гъбична инфекция. В такъв случай, премахнете засегнатите листа и изолирайте растението от другите, за да предотвратите разпространението на инфекцията.

Поръсете болните растения с тази подправка и ще останете изненадани от резултата

Подобни жълтеникави цветове могат да се появят и поради излагане на прекалено силна слънчева светлина, така че уверете се, че вашите растения са защитени от прекомерно слънце.

Ако наблюдавате внимателното вашите стайни растения и реакцията им на различните условия, ще успеете да ги задържите по-дълго здрави и силни. Когато откриете проблем, действайте навреме и предоставете на растението средата и грижите, от които се нуждае, за да процъфтява в дома ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Най-добрият тор за едри и сладки малини се приготвя с 3 лъжици от това

С каква вода се поливат краставиците?

Торене на картофите с пепел - ето как се прави

Билката, която задължително трябва да се засади до доматите и краставиците

Кога задължително трябва да подсилим доматите с мая?

Как се прави размножаване на антуриум?

Най-непретенциозното цвете, което всеки трябва да има в градината си

Как се прави размножаване на дървовидна ружа?

Как е правилно да се отглежда жасмин?

Как става размножаването на индийски люляк чрез резници?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com