X
 
 

Български творец е номиран за престижната награда NN Art Award

957 0
Български творец е номиран за престижната награда NN Art Award
Снимка: Галерия Структура
Галерия Структура ще представи нови творби на Наталия Йорданова в секция „Ново изкуство“, курирана от Тиаго де Абру Пинто и в секцията на номинираните за наградата на NN Art Award.

Галерия Структура представя Наталия Йорданова на един от най-перспективните международни форуми, чийто девиз е „Панаирът, който открива младото изкуство“. Специално създаденият проект е включен в платформата „Ново изкуство“, курирана за втора година от бразилския куратор Тиаго де Абру Пинто. Голямо признание за авторката и за подкрепящата я галерия е номинацията за престижната награда NN Art Award за талантливи художници, получили образованието си в Холандия и показващи автентични и новаторски умения.

Заедно с другите трима номинирани Наталия Йорданова ще бъде представена в отделна секция в рамките на панаира. Наградата ще бъде обявена по време на официалното откриване на 5-ти февруари.

В своето изложбено пространство на панаира (N8) галерия Структура и художничката ще покажат Симултанни истини – скулптурна инсталация, развита като конструирана екосистема от образи и знаци.

Actualno.com

Етикети: