Деца от Асеновград изпратиха собственоръчно изработени картички на 180 баби и дядовци (СНИМКИ)

24543
Деца от Асеновград изпратиха собственоръчно изработени картички на 180 баби и дядовци (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com/Facebook/ЦМИР-Асеновград

Точно 180 възрастни асеновградчани, ползващи услугата "Домашен социален патронаж", получиха лично изработени, надписани и адресирани картички. Изненадата не бе от Дядо Коледа! Нито от някой техен близък или приятел! Изненадата бе организирана и реализирана от малки асеновградчани. А всички 180 картички бяха различни - от хубава, по-хубава.

 

 

Идейни, пъстри, красиви, изпълнени с позитивна енергия и мили послания, изписани от детски ръчички. Инициативата се провежда за втора поредна година. Целта е предколедно да бъдат зарадвани възрастни хора, жители на община Асеновград. Да получат искра топлина и мил жест, който да им върне вярата в доброто. Да им покаже, че всяко дете има нужда от своите баби и дядовци, уважава ги и ги обича. Кампанията стартира за първи път през миналата Коледа. Тогава деца от няколко училища и детски градини, родители, учители и други добротворци се включиха в изработването на персонални коледни картички за възрастните хора, обслужвани от "Домашен социален патронаж".

 

 

И колективът на институцията, и самите възрастни хора бяха изключително трогнати от жеста. "А деца и тази година ни попитаха „няма ли пак да правим картички за онези баби и дядовци“. Прекрасно е, когато малчуганите открият колко е лесно да зарадват някого и поискат да го направят отново. Децата и техните ръководители внесоха топлина в празника на непознати хора. Станаха Дядо Коледа за тях.", споделят емоционално организаторите от Центъра за местни инициативи и развитие-Асеновград.

 

 

Децата, участващи в инициативата, са на различни възрасти, възпитаници са на не едно и две асеновградски учебни заведения. Сред най-малките творци са ученици от първи клас. А колкото до възникването на идеята, инициаторите от Центъра за местни инициативи и развитие в Асеновград посочиха, че се опитват винаги по празниците да помислят за хората, които обикновено остават малко по-забравени. "Коледа се върти около децата, а за възрастните и самотните почти никой не се сеща. Опитваме се да обърнем нещата. Вместо да бъдат все получаващи, децата да се подсетят, че и големите имат нужда от внимание. Пък и да видят колко малко време и усилия са достатъчни, за да зарадват някого. Особено за възрастните хора - мъничко нежност и внимание са много нещо.", обясни за Actualno.com как се е родила инициативата Миа Сердарева, която е един от организаторите.

 

 

Събират храни в помощ на възрастни хора, живеещи в селата

Благотворителна кампания в помощ на възрастните хора, живеещи в селата на България, организира млада жена, която е родом от Стара Загор...

Тя разказа един показателен случай от миналата година. Дядо от Асеновград получил картичка от една третокласничка, която носела същото име, като неговата внучка - също ученичка в трети клас. А внучката живеела със семейството си в чужбина. Човекът толкова се е развълнувал, че настоявал инициаторите да открият детето, от което той е получил картичката, и да му благодарят от негово име.

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

"60 от сърце": Кампания помага на деца в неравностойно положение да ходят на театър

Първокласници намериха и върнаха голяма сума пари

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Малчугани изработиха 250 мартеници, даряват ги на украински деца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини