Ден на бащата в Националния военноисторически музей

4977
Ден на бащата в Националния военноисторически музей
Снимка: БГНЕС

В събота, 10 юни, от 10.00 до 18.00 часа с вход свободен и многобройни атракции в Националния военноисторически музей (НВИМ) ще се проведе „Ден на бащата“, посветен на специалната връзка между детето и бащата. За шеста поредна година в началото на лятната ваканция децата и техните родители ще могат да се забавляват в музея, който ще се превърне в арена на увлекателни игри, детски смях, подаръци и веселие, съобщиха от НВИМ.

Специално за събитието Българската армия ще представи военни машини Мерцедес, бойна бронирана машина „Командо-Селект“, високопроходима линейка, участвала в мисии, и учебна катапултна седалка. А всички желаещи ще могат да влязат в кабините на хеликоптер Ми-24, самоходна минохвъргачка „Тунджа“ и ракетен комплекс 2К 52 Фрог „Луна-М“, които са част от експозицията на музея.

В Деня на бащата забавления ще има за всички – от най-малките до вече порасналите деца. Ще бъде обособено пространство за бебета, в което със специални активности ще се насърчава партньорството между родителя и детето. Конструктор за млади откриватели, оригами, сглобяване на къщички, видеоигри, състезателни тренажори, решаване на логически задачи, разнообразни интерактивни игри не само ще стимулират детското логическо мислене, но и творческото въображение на малчуганите. В този ден за децата всичко ще е позволено, дори скачането на огромен матрак. Те ще имат възможност да програмират роботи, да създават видео игри или пък сами да си направят ключодържател или магнит от дърво.

Бащите ще могат да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили, както и да се насладят на увеличен, напълно реалистичен модел на многоцелеви изтребител JAS-39 Gripen, специализиран автомобил за пътна помощ, трактор, телескопичен товарач, комбиниран багер-товарач и влекач, на който децата ще могат да се качат и да си направят снимка, която да получат на магнит.

Една от най-големите авиокомпании в света ще има зона за забавление, към която в следобедните часове ще се присъедини и Марио Бакалов – българинът, който пилотира най-големия пътнически самолет в света.

Лятната читалня ще посрещне малки и големи с увлекателни четива и интригуващи истории, книжки за оцветяване и идеи за летни лагери. Изморилите се ще могат да си отдъхнат в специално обособен ТВ кът, където децата ще се забавляват с любими детски филми. А любителите на природата ще могат да си починат в скаутския лагер в двора на музея.

Тази година в Деня на бащата се включват и филиалите на НВИМ във Варна – Парк-музей на бойната дружба 1444 г. и Военноморският музей.

„Денят на бащата“ се организира с подкрепата на Министерство на отбраната (Bulgarian Armed Forces), Lufthansa, Съюз на българските автомобилисти - СБА, Opel, Балкан Стар (Jeep), Силвър Стар, Bike Center, Saab, Sport Depot, KETTLER, Scania Group, Мегатрон ЕАД, John Deere, СИ ЕМ ЕЛ България АД CML JCB Bulgaria, Rseat, Pulsar, Издателство „Клевър бук” – книжки за малки герои, SBB media, ДЕТСКА АРХИТЕКТУРНА РАБОТИЛНИЦА, Pumpelina, Susuro забавачница, Американския университет в България (American University in Bulgaria - AUBG), Imaginarium, Wienerberger Bulgaria, Tondach - Teil der Wienerberger-Gruppe, Матраци Happy Dreams - хайде да си лягаме, HBO Bulgaria, Уча.се, MindHub, Дървеница\Darvenitsa, Green Life Ski&Spa Resort и Анна Ризова-Нойкова (Anna Rizova)от Design For Friends. Събитието се осъществява със съдействието на водещия на „Стартер “ – Симеон Колев, и медийната подкрепа на BG Radio.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

ГЕРБ-София искат повече полиция около храм "Света Неделя"

Община Самоков предвижда мащабна програма за ремонт на ВиК и пътна инфраструктура

Има пари за стадион "Раковски" в София, какво е свършено?

Кметът на Костинброд стана член и на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район за планиране

Кметът на Костинброд стана член на Сдружението на Югозападните общини

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София