Извадилият кръста в Балчик дарява наградата за лечение на приятел

8479
Извадилият кръста в Балчик дарява наградата за лечение на приятел
Снимка: БГНЕС

22-годишният Влади Иванов от Добрич, който пръв стигна до богоявленския кръст в морето край Балчик, ще дари наградата, която получи от кмета Николай Ангелов, за лечението на свой приятел, който е в будна кома след катастрофа.

Общо 15 мъже се включиха в надпреварата в Балчик при температура на въздуха от 5 градуса, а на морската вода – от 4 градуса. Преди това те бяха благословени от отец Стратия, информира Topnovini.bg.

Поверия на Богоявление: Днес небето се отваря, пожелай си нещо!

Според библейската легенда на този ден Исус Христос е покръстен във водите на река Йордан от Йоан Кръстител. В момента на кръщението ...

Те скочиха за кръста, който бе хвърлен в морето от отец Тодор на Морската гара в Балчик.

Победителят в надпреварата пожелава здраве за себе си и близките си. Той бе поздравен и от кмета Николай Ангелов, който му даде и парична премия в размер на 200 лв. Останалите участници получиха по 50 лв. от Община Балчик.

Влади е четвъртокурсник в Икономическия университет във Варна. Сподели, че пет години подред е участвал в мъжкото хоро в Калофер. За първи път скача за кръста на морето. Избрал Балчик.

Сред тях бяха спортисти от клуба по лека атлетика в Балчик, сред които и възпитаник на Националната спортна академия, рибар и водолаз. Най-възрастният бе 48-годишният водолаз Мирослав Илиев от Балчик, а най-младият 15-годишният ученик Никола Колев.

Снимка: Архив

Днес е Богоявление

Йордановден е един от най-големите християнски празници в българския календар. На този ден св. Йоан Кръстител е кръстил Божия син в рек...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com