Месецът на добрите новини започва

13056
Месецът на добрите новини започва
От днес, до 1 юни, ще ви накараме да повярвате, че лъчите на надежда не са спрели да проникват в сивото ни ежедневие

Идва месецът на добрите новини.

Actualno.com, заедно с Национална мрежа за децата, ще опита в рамките на кампанията за наградите "Златна ябълка" да отвори сърцата на българите и да ги накара да повярват, че лъчите на надежда не са спрели да проникват в сивото ни ежедневие. Те са по-силни от всякога и се крият в усмивките и делата на всеки от нас, запазил чистотата на детето в себе си, протегнал ръка към нуждаещ се и грижещ се за това добротата да властва над всичко, каращо усмивките ни да изчезват.

В продължение на един месец, до знаковия 1 юни (Денят на детето), ние ще ви разказваме историите за силата на доброто и за всички негови герои.

Днес ви представяме една трогваща и поучителна за всички ни история, която за нас отвори въпроса "Възможно ли е да си на 7 и вече да си герой?"

Отговорът се съдържа в картичката, която седемгодишният Гого от Шумен изпраща до местното радио Форте, за да се включи в набирането на средства за лечението на Богдан Алексиев в Германия (запазваме оригиналния правопис):

"Ас съм Гого и съм на 7 години. Имам брат Марти който е на 3 години, имаме коте на име Съни. Когато сорвакахме Баба и Дядо и получихме пари за подараци. Но тъй като имаме достатъчно подаръци, решихме че тези парички могат да помогнат на теп. От цялото семейство ти пожелаваме бързо да оздравееш.

ЗА БОБИ С ОБИЧ

Гого и Марти и малката Съни”

103 организации търсят героите на децата

Национална мрежа за децата ще връчи „Златната ябълка” – първите български награди за принос към живота и правата на д...

Гого, Марти и котето Съни са номинирани от трогнатия екип на гражданска инициатива “Спаси, дари на”.

Посланието им, сложено в старателно изрисуван с цветя плик, доказва защо си струват всичките усилия. Децата са скъпоценен дар, за който можем само тихо да благодарим. И да правим всичко възможно детството им да бъде светло, приказно и пълно със сбъднати мечти.

Позволихме си да цитираме писмото на двамата малчугани и защото по най-сладкия начин изразяват огромната любов, надежда и загриженост, с които е обграден Боби от стотици хора в последните 2 седмици. Тази подкрепа е от изключително значение не само за смелото момче, но и за родителите му, които се убедиха, че не са сами в тежкия момент.

Кампанията за Богдан приключва успешно, след като в края на януари идват две новини: пристига чаканата оферта за лечение от Аугсбург и общественият съвет към Център „Фонд за лечение на деца”, на базата на положително експертно становище, взима решение да бъде финансирано лечението на момчето в Германия.

Сумата по тази оферта е събрана в дарителската сметка и ОС гласува принципно, че при възникване на допълнителни разходи за продължаване на лечението на Богдан в Аугсбург, след представяне на оферта, средствата ще бъдат осигурени от ЦФЛД.

Екипът в Клиника Аугсбург приема Боби в първата седмица на февруари. Дотогава биват уредени всички формалности по заминаването – превод на сумата, самолетни билети, престой на семейството в града.

Така с много помощ и протегнати ръце приключва успешно една от многото кампании и битки за децата на България. Битка, изискваща финансиране, но битка, която не може и без моралната подкрепа и положителните послания, чрез които семействата на болните деца излизат по-силни от всякога.

Номинациите за обикновени хора – герои на нашите деца, продължават! Ако познавате такъв човек, разкажете ни неговата история и ни кажете защо според вас той/тя трябва да получи наградата “Златна ябълка”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини