Стартира националният поход "По стъпките на Апостола"

15886
Стартира националният поход "По стъпките на Апостола"

Пред паметника на Васил Левски в центъра на Плевен тази вечер тържествено ще бъде дадено началото на Националния поход "По стъпките на Апостола".

За 19-и път над 200 участници ще преминат по билото на Средна Стара планина по маршрута от Плевен до Карлово и на 18-и юли ще се включат в тържествата по случай 176-годишнината от рождението на Васил Левски, предаде БНР.

Младежи с лъвски скок в памет на Апостола

Лъвски скок в памет на Апостола. С това започват в четвъртък в Благоевград проявите по повод 176 години от рождението на Васил Левски,...

С всяка изминала година броят на желаещите да преминат по стъпките на Апостола нараства, но хижите по маршрута не могат да ги поберат, казва създателят и главен ръководител на похода и бивш учител по история Васил Копчев.

Тези хора са дошли да участват в похода, не за да спечелят нещо материално, а да се доближат до духа на Левски, до неговото верую, което толкова много ни трябва в тези години, заявява той.

Походът е предизвикателство и за 11-годишната Катерина, която за втори път тръгва по стъпките на Васил Левски. Най-малкият участник е Юлияна, която е само на година и три месеца, но за втори път се включва в похода в раницата на родителите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини