Втори медал за България от Параолимпиадата!

12091
Втори медал за България от Параолимпиадата!

Стела Енева спечели втори медал за България от параолимпийските игри в Лондон. 37-годишната варненка се класира на второ място в дисциплината мятане на диск с актив от 926 точки. Енева, която държи и европейския рекорд, даде и най-добро лично постижение за сезона - 36,56 метра. Шампионка стана алжирката Насима Саифи, която постави параолимпийски рекорд от 40,34 метра (1004 точки). Тя е и световна шампионка в дисциплината. Трета остана ирландката Орла Бари с 921 точки и 28,12 м. Друга българка - Иванка Колева, също влезе на големия финал, но финишира осма с актив от 720 точки и най-добър личен резултат за сезона - 23,15 метра.

На 1 септември първия медал за България от Игрите спечели Радослав Златанов. Той взе бронз в сектора за скок на дължина. 24-годишният Златанов преодоля 6,81 метра от петия опит, което е негово най-добро лично постижение и бе достатъчно за първия медал за България от Параолимпиадата.

Започват Параолимпийските игри в Лондон

Днес в Лондон започват Параолимпийските игри 2012. Началото ще бъде дадено с церемония, в която се очаква да вземе участие и световно...

Българинът се нареди трети на почетната стълбичка до двама кубинци. Шампион стана Луис Фелипе Гутиерес със 7,54 метра, което е нов параолимпийски рекорд. Втори остана Анхел Хименес със 7,14 метра.

Осем български спортисти представят страната ни на 14-те Параолимпийски игри от 29 август до 9 септември. Това са Иванка Колева, Стела Енева, Радослав Златанов, Мустафа Юсеинов, Даниела Тодорова, Дечко Овчаров, Ружди Ружди и Ивомира Михайлова.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини