3 грешки, които жените над 30 години правят и те скъсяват живота им

1868
3 грешки, които жените над 30 години правят и те скъсяват живота им
Снимка: iStock

Руският гастроентеролог д-р Диляра Лебедева назова трите основни грешки, които правят жените след 30 години и те скъсяват живота им. Те включват пренебрегване на нивата на хормоните, пренебрегване на тренировките и витаминните дефицити.

Според експерта жените над тази възраст най-често не следят хормоналните си нива. Особено внимание трябва да се обърне на здравето на яйчниците, надбъбречните жлези и щитовидната жлеза.

Друга грешка, която гастроентерологът счита за опасна, е пренебрегването на тренировките за сила и гъвкавост. Това води до отпускане на мускулите, кожата и скованост на движенията.

Учени разкриха по колко алкохол на седмица съкращава живота с 5 години

Лекарят също така отбелязва, че е изключително важно да се предотврати недостигът на витамини и минерали.

„Красотата, здравето и младостта след 30 са резултат от грижата за себе си, вниманието към тялото и въвеждането на правилни навици!“, подчертава специалистът . Лекарят посочва и кои са витамините, на които дамите над тази възраст трябва да обърнат внимание.

 

Мастноразтворимият витамин Е или токоферол е мощен антиоксидант. Той участва в образуването на червените кръвни клетки, подпомага насищането на тъканите с кислород, а също така е важен за устойчивостта на организма към инфекции.

Витамин Е често се нарича витамин на „красотата и младостта“ заради полезните си свойства. Придава на кожата еластичност и пластичност, забавя процеса на стареене на кожата и насърчава нейното подмладяване. Освен това това хранително вещество овлажнява сухата кожа (често се прилага върху напукани устни) и укрепва косата и ноктите.

Витамин А (ретинол) е отговорен за растежа и развитието на тъканите, спомага за укрепване на имунната система, подобрява функцията на черния дроб, подпомага възстановяването на стомашно-чревната лигавица и предотвратява появата на ракови клетки.

Витамин С, известен още като аскорбиновата киселина, играе важна роля не само в укрепването на имунната система. Той оказва благоприятен ефект върху здравето на костите и зъбите, участва в образуването на червени кръвни клетки, синтеза на колаген и спомага за усвояването на желязото.Освен това без него е невъзможно образуването на колаген – известно е, че той е градивен елемент в структурата на кожата, косата, костите и ноктите.

Дефицитът на витамин D (калциферол) е особено осезаем през зимните месеци, при липса на слънчева светлина. Той е важен за здравето на костите, зъбите, ноктите и косата. Освен това е ключов за стабилизиране на нивата на фосфор и калций в тялото.

Още: Тази полезна храна ускорява стареенето на мозъка

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със специалист относно противопоказанията и страничните ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте. При първи признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Лекар: НЕ пропускайте закуската и вечерята

5 мита за плодовете и отслабването, в които трябва да спрете да вярвате

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден пиете вода с щипка сол

Това е най-добрият плод за храносмилането

Люляк - лечебните свойства, за които не предполагате

Може ли да се ядат яйца с хляб на закуска

Зелен чай - помага ли за отслабване

Независимо от възрастта, това са най-добрите витамини за всяка жена

8 изпитани домашни средства при болки в коленете

Първият признак за рак на гърдата не винаги е бучка: Ето за какво трябва да следите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com