4 мита, в които да спрем да вярваме, че ще ни помогнат в борбата с целулита

1447
4 мита, в които да спрем да вярваме, че ще ни помогнат в борбата с целулита
Снимка: iStock

Знанието е сила, когато става въпрос за ефективна борба с целулита! Преди да похарчите още една стотинка за най-новото „чудодейно“ лечението му, отделете минута, за да научите истината за това какво причинява целулита, какво работи, за да се отървете от него и кое е истинска лъжа.

МИТ №1: ИМАТЕ ЦЕЛУЛИТ, ЗАЩОТО НЕ СТЕ ВЪВ ФОРМА.

Тичате 20 мили седмично, правите йога всеки ден и все още имате целулит. Какво става? Ето какво: целулитът е структурен проблем, а не проблем с мазнините. Причинява се от влакнести тъканни ленти, които свързват кожата ви с мускула отдолу. По неизвестни причини тези ленти могат да се стегнат и/или отслабят в някои области (обикновено бедрата и задните части), като издърпват кожата на някои места, докато я отпускат в други, което води до набръчкан вид.

Тренировките могат да намалят тежестта на целулита чрез укрепване на мускулите и намаляване на мастния слой между кожата и мускулите, през които влакнестите ленти преминават. Въпреки това, някои целулити винаги ще бъдат очевидни, тъй като никоя тренировка не може да промени тези ленти.

МИТ 2: ОТСЛАБВАНЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ ЦЕЛУЛИТА ВИ.

Много хора свързват целулита с наднорменото тегло и смятат, че целулитът ще изчезне заедно с излишните килограми при диета. Не е вярно. Целулитът е често срещан при индивиди, както слаби, така и дебели, и отслабването няма да засегне лентите на съединителната тъкан.

МИТ 3: ЦЕЛУЛИТЪТ Е НЕЩО, ОТ КОЕТО СТРАДАТ САМО ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА.

Във възрастовата асоциация има частица истина - целулитът, ако е налице, има тенденция да се влошава с възрастта, главно защото еластичността на кожата намалява с напредването на възрастта и става по -малко способна да устои на дърпащите сили на тези скандални влакнести тъканни ленти. Така че, ако сега имате повече целулит, отколкото в тийнейджърските си години, не се чудете. Въпреки това, целулитът е изключително често срещан при хора (особено жени и момичета) от всички възрасти и не отразява непременно „остаряването“.

Що се отнася до намаляване на целулита, не можете да контролирате генетиката, но имате известен контрол върху фактора на еластичност на кожата. Консумацията  на здравословна диета, доброто хидратиране, отказа от пушене и спазването на висококачествен режим на грижа за кожата, включително ежедневен SPF, може да помогне на кожата ви да остане здрава и да изглежда по-млада през годините.

МИТ № 4: ДЕТОКСИКАЦИЯТА МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ ЗА ИЗЧЕЗВАНЕТО НА ЦЕЛУЛИТА.

Почистванията често се рекламират като лек за всеки телесен проблем, дори за целулита - разпространява се идея, че „токсините“ и задържането на течности причиняват целулит, като влошават качеството на кожата и увеличават подпухналостта и изтръпването, и че „детоксикацията“ може да ви отърве от него. Но както вече сте научили, структурните нередности във влакнестата съединителна тъкан са основният виновник за целулита. Почистването на вашата диета би могло много добре да подобри цялостното ви здраве и да ви помогне да изглеждате по -добре като цяло, но никакво почистване със сок или скъп билков тоник не може да се насочи конкретно към целулита.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Кой е най-добрият лек за схванат врат

Това са най-добрите храни за забавяне на стареенето

Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Витамините и храните, които разреждат кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com