7 ползи от яденето на шоколад

19896
7 ползи от яденето на шоколад
Снимка: Pixabay

Шоколадът определено е любимата храна на наистина много хора. Той е доста калоричен, но това в никакъв случай не означава, че е вреден.

Много хора го избягват, за да не качват излишни килограми. Всъщност, има доста причини, поради които трябва да хапвате шоколад. Той може да ви бъде от полза, ако подбирате качествен и не прекалявате.

Откриха невероятна полза от шоколада

Горчивият шоколад помага на хората да се справят с кашлицата и е добро средство срещу настинка. До този извод стигнали учени от универс...

Вижте кои са те:

1. Съдържа много антиоксиданти - Шоколадът съдържа повече антиоксиданти дори от ябълките. Любимият на много хора хранителен продукт противодейства на увреждането на клетките, което предотвратява преждевременното стареене. Ако хапвате шоколад ще предовратите появата на фини линии и бръчки.

2. Намалява риска от сърдечни проблеми - Според специалистите, при хората които ядат шоколад около 6 пъти седмично рискът от поява на сърдечни проблеми е доста по - малък, с около 20%. Електрическата дисфункция значително намалява заради противовъзпалителните и антиоксидантните свойства на шоколада. Електрическата дисфункция е процес, който уврежда сърцето ви. Все пак, трябва да знаете, че тук става въпрос за черен шоколад, който съдържа по-голямо количество какао.

Колко марки истински шоколад се продават в България?

Обявиха коя е родината на шоколада

Шоколадът е любимо лакомство на всички хора по света. Коя е страната, където е бил създаден е въпрос, на който вече има отговор. Оказва...

3. Повишава либидото - Шоколадът съдържа химикал, наречен фенилетиламин, който определено повишава либидото. Доста хора твърдят, че е нужна консумацията на много шоколад, за да се усети промяна в сексуалният ви живот, но това не е така. Ако консумирате качествен шоколад можете да повишите либидото си значително.

4. Подобрява физическата активност - Според проучвания шоколадът може да ви направи доста по - издръжливи и бързи. Спортисти, които добавят няколко блокчета черен шоколад в менюто си и не променят тренировките си, значително напредват в спорта. Това се случва, защото в шоколадът подобрява кръвния поток и метаболизма. Ако искате да подобрите тренировките си, просто започнете да хапвате по няколко блокчета черен шоколад.

5. Подобрява функционирането на мозъка - Любимата храна подобрява кръвообращението в мозъка. С малко шоколад, мозъкът ви ще функционира значително по - добре от обикновено.

6. Нямалява риска от диабет тип 2 - Може би това ви учудва, но след последни проучвания е доказано, че продължителната консумация на шоколад предпазва от появата на този тип диабет.

7. Шоколадът е вкусен - Щом нещо ви доставя удоволствие, просто го правете. Старайте се да хапвате главно черен шоколад, защото той е доста по - полезен от млечния.

Вижте по колко шоколада можете да си позволите на месец

За да живеете здравословно, не е нужно изцяло да премахнете от менюто си храните, съдържащи захар. Просто трябва да ги консумирате умер...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com