9 неща от ежедневието ни, които могат да бъдат опасни

13943
9 неща от ежедневието ни, които могат да бъдат опасни
Снимка: iStock/Guliver

Опасностите ни дебнат от всеки ъгъл. Ние си мислим, че можем да ги предвидим и избегнем, но се оказва точно обратното - често грешим. На пръв поглед най-безопасни и обикновени неща могат да се окажат изключително опасни и застрашаващи нашето здраве.

Тъй като в ежедневието си ние се сблъскваме с най-различни и всевъзможни ситуации, които изглеждат напълно безобидни, небрежно ги подценяваме. Предлагаме на вашето внимание девет действия от ежедневието, които повечето от нас въобще не подозират, че могат да бъдат опасни.

Пием от пластмасови бутилки

Микропластмасата може да бъде открита почти във всяка пластмасова бутилка. Но тези малки частици са истинска заплаха за здравето на човек. Те увеличават телесните мазнини, намаляват плодовитостта, влияят негативно на имунната и нервна система. Особено вредни са за децата и подрастващите.

Задържаме кихането си

Това не трябва да го правите никога! Така се създава риск да скъсате тъпанчето си с въздуха, стигащ до ушите ви. Контролираното кихане може да причини свиване и дори спукване на кръвоносни съдове в носа и очите.

Носим дрехите си на химическо чистене

От самото име се разбира, че става въпрос за химичен процес, при който, естествено, се използват опасни химикали. Възможно е някои от тях да си останат в тъканите. Когато ги вдишаме, има вероятност да се стигне до очни и дихателни раздразнения, виене на свят, главоболие и проблеми със зрението.

Използваме парфюми, пълна с химикали

Голяма част от парфюмите на пазара съдържат токсични съставки. Те идват от петролните продукти и причиняват хормонални и дихателни проблеми, гадене и повръщане. Възможен е дори и крайно лош сценарий - рак.

Използваме козметика със синтетични компоненти

Никога не пийте повече от две чаши кафе на ден, ако не искате...

Без вреда на здравето е консумацията на не повече от две чаши кафе на ден, каза гастроентерологът Нурия Дианова в интервю за РТ. Тя пр...

От голямо значение е дали вашият грим съдържа вредни синтетични компоненти. С течение на времето те се натрупват в тялото и е възможно да предизвикат дразнене на кожата и различни алергии.

Не сменяме възглавницата си

Всяка нощ вашата възглавница абсорбира секрети от косата, кожата и мазнини, които отделяте. Това със сигурност ще привлече праховите акари, което ще доведе до множество алергии. Сменяйте възглавницата си минимум 2-3 пъти годишно!

Стискаме пъпките си

Това е абсолютно противопоказно! На първо място, ще влоши състоянието на кожата и ще се образуват белези. На лицето има зона, известна още като "триъгълник на смъртта", където се намират нерви, директно свързани с мозъка. Ако в тази зона предизвикате инфекция чрез изстискването на пъпки, може да бъде поразена нервната система, да се появят проблеми със зрението, менингит, парализа, дори има случай на смърт!

Откриха сериозни странични ефекти от най-популярното болкоуспокояващо

Един от популярните и широкорекламирани болкоуспокояващи препарати - ибупрофенът може да причини сериозни странични ефекти, пише в. &bd...

Скубем космите в носа си

Това много лесно може да предизвика възпаление на кожата. Ако се опитвате да ги премахвате по този начин, ще отслабите вашата имунна система, което може да доведе дори до мозъчни инфекции.

Ядем опаковани храни

В храна, която е предварително опакована, полезните вещества са далеч по-малко от тези в прясната храна. Много такива продукти имат съдържание на канцерогени, защото се приготвят при изключително високи температури. Консумацията на такива храни увеличава риска от диабет.

Надяваме се, че след прочетеното няма да допускате повече тези на пръв поглед безобидни грешки. Те наистина могат да бъдат опасни за вашето здраве.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

3 здравословни навика, които са пагубни за черния дроб

Колко яйца може да изядете наведнъж - съвет от лекар

Какво може да ядете на Великден, ако имате диабет

Лекар: Направете това, за да НЕ напълнеете след празниците

Колко мазнини трябва да ядете, за да отслабнете

Лекар: НЕ пропускайте закуската и вечерята

5 мита за плодовете и отслабването, в които трябва да спрете да вярвате

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден пиете вода с щипка сол

Това е най-добрият плод за храносмилането

Люляк - лечебните свойства, за които не предполагате

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com