Батман може да накара децата да се хранят правилно

19692
Батман може да накара децата да се хранят правилно

Британски учени смятат, че супергерои като Батман могат да помогнат на родителите да се справят с нежеланието на децата да ядат здравословни храни.

Ако детето ви се мръщи на купата със зеленчуци и продължава да настоява за пържени картофи, то решението може да е по-просто, отколкото си мислите.

Светът се отказва от McDonalds

Печалбата на веригата за бързо хранене McDonalds за второто тримесечие на 2012 година намаля с 60 милиона долара, стана ясно от публи...

Попитайте малчугана – „Какво би ял Батман?” или „Дали това ще го яде Спайдърмен?”. Този метод може да се окаже реалистично ефективен в борбата с наднорменото тегло, тъй като подрастващите вярват на своите идоли – често под формата на герои от комикси.

По времето на изследването участниците трябвало да изберат между пържени картофи и парчета ябълка, след като разгледали снимки на храните. На картинките с ябълките имало и по един супергерой или друг модел за подражание.

45% от децата избрали ябълките пред картофките. Учените са убедени, че подобни малки трикове могат да разрешат големи проблеми като епидемията от затлъстяване.

Източник: health.bg

Лилавото е на мода и в чинията

В чинията трябва да има разнообразие от цветове, за да сте сигурни, че хапвате всички важни плодове и зеленчуци. Поканете дъгата на ма...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com