Чао на високото кръвно - тези елементарни трикове вършат чудеса

2516
Чао на високото кръвно - тези елементарни трикове вършат чудеса

Близкото до високата граница кръвно налягане не непременно манифестира симптомите си. И обикновено си нямаме идея, че нещо не ни е наред заради него. Сред нас има хора, които усещат силна реакция към високите му нива и стават жертви на много кофти усещания. Но реалността е, че по-голямата част могат да не осъзнаят години наред, че страдат от него. Докторите задължително ни убеждават да го държим под око внимателно, но в реалността по принцип не се получава по този начин - щом се чувстваш отлично, не ти хрумва, че може да се окажеш с проблем със здравословното състояние. 

Да имаш кръвно обаче никога не е нещо, с което да не може да се преборите.Повечето причини за повишено кръвно налягане идват от ситуации, които всеки изпитва във всекидневието. Неблагоприятните фактори са по-високо тегло, слаба физическа активност, изпълнена с лоша храна диета, кутия и отгоре цигари на ден, битови навици с алкохола, по-високи нива на стреса, диабет, развиване на хронични болести и в определени случаи генетична наследственост. Общо взето като се превиши 42 годишна възраст да започнете да се следите значително по-внимателно. 

Има редовни хипертоници, за които е повече от важно да поглъщат предписани  хапчета. Ала повечето от хората са от вида, които имат този проблем не толкова често. Към които и да принадлежите обаче е препоръчително да имате идея кои са скритите полезни неща, които ще ви асистират да понижите кръвното за кратък период. И то в стаята. Тези хитрини не решават проблема с медицинската работа, но могат да са най-важното, което да направите в най-напечения миг. Добре е впрочем да ги направите част от дневния си режим, понеже те са изключително полезни при безчет здравни беди.

ВИЖТЕ ОЩЕ: "ОПАСНО Е": Нежеланите ефекти от бързото отслабване

 Опитайте това

Канелата ,това чудо на природата, е  прекрасна и приятна както като аромат, така и като нещо за небцето. Подправката изобилства от неизмеримо полезни за организма лечебни качества. Стяга добре нервите и в последна сметка благоприятства кръвното налягане. Ето за какво става дума. Сложете малко вода в чаша с кисело мляко и изсипете малко повече от половин чаена лъжичка канела. Може за вкус и лъжичка мед. Тази благоуханна смес работи веднагически.

• Вечният антибиотик

В народната медицина, чесънът е популярен с толкова много предимства, че ако го превърнете в титуляр от храната ви, ще ликвидирате високото кръвно. Чесънът е приет като един от най-класическите природни антибиотици. Сваля високото кръвно, слага край на лошия холестерол. Ако не ви се нрави под формата на скилидка, приемайте го под формата на малка лъжичка чесън на прах. Отново има ефект. Обезателно обаче го приемайте суров. 

• Моментална помощ

Съществува един важен трик, който е добре да прибавите към съкровищницата. Първо трябва да сложите палец и среден пръст върху мястото зад меката част на вашето ухо. После упражнете натиск надолу към ключицата. Това нещо се прави 8-10 пъти за всяко ухо. Другата популярна ключова точка е разположена на 0,5 см от меката час на ухото в посока към носа. При нужда и там е хубаво да проведете разтриване. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: "ОПАСНО Е": Нежеланите ефекти от бързото отслабване!

• Хибискусът - начин на употреба

Ако съществува билка, която да е абсолютен титуляр в битката против високото кръвно налягане, това в крайна сметка е хубавата отвара от каркаде. Това е един от добре проверените домашни прийоми за сваляне на вашето кръвно. И всъщност, има още голям набор полезни свойства. Поради начина, по който влияе на нервите, има и ролята на антидепресант. Доказано е, че подсилва имунната защита, тъй като носи в себе си най-големите нива на витамин Ц от всички чайове. Изобилства също на желязо и действа чудесно за подсилване на хемоглобина. Разбрано е, че има ефект и при превишило допустимия максимум тегло. 

• Опитайте този тип дишане

Знае се, че когато сме подложени на стрес, ние обикновено въздишаме. Затова като за начало се опитайте да се отпуснете повече. Поставете на очите си с кърпа, за да редуцирате външните стимули. Поемете въздух с корема. За да се получи добре бихте могли да поставите ръка на стомаха си и да забележите как той се повдига нагоре. Поемайте въздух близо 4 секунди. А после като издишате, задръжте на това ниско ниво за нови четири секунди. И пак отначало. Ще са ви необходими 4-5 минути, а може и повече. С подобен метод се засилва притока на кръв към повечето тъкани на тялото, а хипертоничната криза намалява. 

• Охлаждане с компрес

Тук са популярни два варианта, които да включите в борбата с хипертонията. Първият е да поставите дланите си върху течаща студена вода на мивката. Не мърдайте така за две-три минути и е много възможно да усетите добър ефект. Другата ефикасна тактика е да притиснете хладка кърпа на тила. Трябва да сте наясно обаче - не трябва водата да е близо до ледената, достатъчно е да бъде хладка. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: "ОПАСНО Е": Нежеланите ефекти от бързото отслабване!

• Пийте и този чай

Ментовият чай действа много добре на психиката, сърцето и за скочилото нагоре кръвно налягане. Той определено може да редуцира кръвното и благодарение на него да усетите жадуваното облекчение.

• Помощ от приятел

Ако в непосредствена близост до вас има някой, се помолете да ви направи един масаж. Ключовите места са местата на тила. Задължителен е и масажът на раменете, който да финишира надолу към лопатките. 

• Коприва и мляко - опитайте

А ето нещо страшно полезно - мляко и коприва. Приготвя се по този начин - като заливаме две супени лъжици сухи листа от коприва с сто-двеста милилитра прясно мляко. Поставяме на котлона и гледаме да кипне хубаво, а после премахваме от огъня. Изчакваме да изстине. Поглъщаме по една чаша от този лек при повишено кръвно налягане.

Полезните навици - ето ги

Всичко предложено до този момент върши безотказно действаща работа в напечените ситуации. Обаче, ако сте си поставили за цел наистина да сложите край на високото кръвно, да вкарате в употреба този класически списък с мерки с 10 важни неща. Ако ги включите в ежедневието ви правилно, повече няма да сте подложени на мъките от високото кръвно. 

- Най-сетне редуцирайте излишното тегло. Всеки опит за отслабване ще ще ви даде ключово предимство в битката с високото кръвно. 

- Започвайте деня с упражнения редовно. Приятни разходки, леко потичване, каране на колело, час-два плуване в басейн, танците също са много полезни. Отдайте се поне 15-30 минути на ден за тези спортни занимания. 

- Време е за полезни храни. Много повече зеленчуци, плодове, зърнени храни. Цялостно обмислете диетата си, разберете кое ви прави проблеми и го изрежете от храненето си. 

- Редуцирайте солта. Което значи и да ходите по-малко в заведения и топли кухни, защото на тези места храната най-често е пресолена. Приготвайте нещо за хапване у дома. 

- Знае се, че, пациентите, които са жертви на високо кръвно, консумират алкохол над необходимото. Таванът всъщност е не повече от бира на ден или 200 мл. 150-200 мл. вино. Ако преминете тази доза е много вероятно да стигнете до високо кръвно. Така е и за цигарите - повече от 5-7 дневно ще ви правят проблеми с кръвното. 

- Редовният стрес е един от най-допринасяващите фактори. Направете всичко възможно да го намалите и да намирате лично време за вас самите, за да сте в равновесие. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: "ОПАСНО Е": Нежеланите ефекти от бързото отслабване!

Работете по тези съвети! Те не са заместител на лекарска консултация. Но са полезни и нещо, което може да ви помогне. Надяваме се да сме ви били полезни! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Подуване на краката в жегите - защо не трябва да го пренебрегваме

Тези симптоми издават стареене на тялото

За какво са полезни доматите?

Лекар: Всички пренебрегваме тази билка, но това е голяма грешка

Тази евтина храна пази сърцето и помага за отслабване

Защо е полезно да се ядат по 10 бадема всеки ден?

Защо ни се вие свят при събуждане

Защо понякога сърцето ви бие силно - основните причини

Какво е полезно да ядем при подут корем

Опасно ли е: Защо коленете ни пропукват?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com