Чувстваш се стресиран!? Изхвърли тези 5 неща от дома си

8234
Чувстваш се стресиран!? Изхвърли тези 5 неща от дома си
Снимка: Thinkstock/Guliver

Стресът е с нас през целия ден, той е около нас дори и в дома ни. Няма как да разчитаме да се освободим от него, ако не направим някои промени сами.

Често мислим, че стресът се предизвиква от фактори, които не зависят от нас, но сами не се сещаме, че ние подреждаме  собствения си дом и провокираме появата на стреса дори и там. Стресът може да се наслои не само в организма ни, но и в домашната обстановка. Благодарение на това състояние, защитните сили на организма значително отслабват и ние сме предразположени към всякакви заболявания.

Кое у дома провокира усилването на стреса?

Хаосът

Ако си внушавате, че хаосът, който сами сте създали в дома си, дразни само погледа ви, много се лъжете. Той оказва въздействие върху здравословното ни състояние, повишавайки нивата на стрес. Натрупаните не измити съдове, разпилените по дивана дрехи, детските играчките по пода – всичко това ни товари много, но не го осъзнаваме.

Усиленият звук на телевизора

Много хора пускат телевизора да работи, докато правят нещо друго, просто, за да не е тихо. Ако дейността ни е шумна, не чуваме добре звука и го усилваме максимално.

Как да преборим ежедневния стрес? Четири полезни начина

Със забързаното ежедневие, което водим, стресът съпътства почти всеки съвременен човек. Неговите симптоми са известни на всички - напре...

Целият този безразборен шум дразни мозъка и увеличава нивата на стрес в организма. Ако гледате нещо с интерес и звукът е нормален, няма да има този негативен ефект.

Вредна храна

Напълняването обикновено е в следствие на стреса, който ни тормози непрекъснато. Вредната храна, която консумираме ежедневно, повишава  стреса в тялото като го принуждава да трупа мазнини.

Ако се повиши приема на здравословни витамини и минерали, излишното тегло бързо ще изчезне и стресът ще се редуцира.

Огледала

10 начина да преборим стреса

Стресът е навсякъде около нас. Но как да го преодолеем и да заживеем отново в хармония със себе си? Вижте 10 начина да преборим стреса:...

Огледалата са чудесно допълнение за интериора на вашия дом, но се оказва, че действат стресиращо. Те са ни нужни, за да знам как изглеждаме преди да прекрачим прага на дома. Определено всеки се нуждае от подобен коригиращ поглед преди излизане.

Ако не харесвате тялото си, обаче, или нещо конкретно във външния си вид, огледалата около вас ще ви действат повече напрягащо, отколкото успокояващо. Препоръчително е да махнете някои от огледалата в дома си. Можете да ги заместите с други полезни аксесоари за дома.

Разхвърляно легло

Сутрин няма време за нищо – душ, кафе, дрехи, грим, дори и за закуска едва смогвате да се вредите, кога да оправяте и леглото?

Този безпорядък в спалнята ще ви посрещне и в края на работния ден като се приберете. Тази гледка действа зле.  Според запознати, разхвърляното легло повишава стреса в организма и краде енергията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Кой е най-добрият лек за схванат врат

Това са най-добрите храни за забавяне на стареенето

Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Витамините и храните, които разреждат кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com