Диетата на младостта и дълголетието

8317
Диетата на младостта и дълголетието
Снимка: iStock

Дори в детските приказки може да се срещне идеята за вечната младост. На практика обаче няма еликсир против стареене и естественият процес е необратим. Правилното хранене и здравословният начин на живот ще позволят на тялото да поддържа жизнеността си, като по този начин ще удължи младостта и отличното здраве.

Освен това ежедневното меню трябва да съдържа витамини С, Е, А, РР, Е и групата витамини В. Тези елементи са отговорни за поддържането на красотата и здравето на целия организъм.

1.       Продукти против стареене

Боровинка - има приятен вкус, ще предотврати заболявания на сърдечно -съдовата система и ще помогне за улеснение на функциите ѝ. Това от своя страна позволява на тъканите на кожата да получат адекватно хранене.

Авокадо - съдържа достатъчно количество витамини. Наличието на полезни храни в диетата ви позволява да се справите с промените в организма, свързани с възрастта, и да премахнете тежките метали.

Чесънът има антиоксидантни, антисептични, антибактериални и антивирусни свойства. Морковите са естествен източник на витамин А, който спомага за запазването на красотата на косата и кожата. Доматите са друг мощен окситоцин.

Редовната консумация на млечни продукти ще предотврати недостига на витамин D. Кисело мляко, извара и сметана трябва да бъдат въведени в ежедневната диета.

Наличието на полиненаситени киселини в организма значително забавя процеса на стареене. За да ги попълните, се препоръчва присъствието на мазни видове риба в менюто. Те включват сьомга, скумрия, сардина и херинга.

Редовната консумация на спанак значително ще увеличи производството на колаген. Този елемент е отговорен за еластичността и стегнатостта на кожата. Също така, продуктът е богат на витамин С, който помага да се поддържа здравето на цялото тяло.

Целината ви позволява да поддържате добро здраве и да тонизирате тялото благодарение на достатъчното количество етерични масла в състава. Също така менюто трябва да включва джинджифил, бразилски орехи, слънчогледови семки и мед.

Основата на дълголетието е не само пълноценна и балансирана храна, но и отказ от употреба на алкохолни и тютюневи изделия. Също така трябва да избягвате консумацията на големи количества сол и захар, изкуствени мазнини, маргарин, кафе, газирани сладки напитки, бързи храни, колбаси.

Начинът на живот също има особено влияние върху здравословното състояние и външния вид. Без умерена активност, положително отношение и промяна на лошите навици, резултатът от балансираното хранене едва ли ще се види.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Кои чайове ще ви помогнат в борбата с напълняване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Може ли да се ядат ягоди при диабет
Може ли да се ядат ягоди при диабет

Един от подходящите плодове за диабетиците са ягодите. Гликемичният индекс (индикатор, който отразява скоростта на увеличаване на глюкозата...