X
 
 

Ето какво ще се случи с организма ви, ако започнете да си лягате 20 минути по-рано

5992 0
photo of Ето какво ще се случи с организма ви, ако започнете да си лягате 20 минути по-рано
Снимка: iStock/Guliver
Ако и ти си от хората, които са свикнали да си лягат след полунощ, може би често ти се случва да не можеш да станеш сутрин на време, или пък да ти отнема прекалено много време да се разсъниш.

А замислял ли си се какво би се случило, ако започнеш да си лягаш малко по-рано. Да, вече си свикнал и лягането с час- два по-рано ти се струва невъзможно, но знаеш ли какво ще се случи с тялото ти, ако изместиш лягането си само с 20 минути напред?

Физическите болки, които са свързани с емоционалното ви състояние

Знаете ли, че физическото е пряко свързано с емоционалното ви състояние? Случвало ли ви се е да забелязвате, че това е така? Да, така е...

Ето какво:

Ще се почувстваш по-добре на сутринта

Допълнителните 20 минути сън могат да направят чудеса с теб. Така ще можеш да се събуждаш по-отпочинала или да изместиш и събуждането с 20 минути по-рано. Ако направиш второто, ще забравиш за бързането сутрин, ще можеш спокойно да отделиш време за себе си и да свършиш нещата, които искаш, без да се притесняваш, че закъсняваш. Освен това, ще забележиш, че имаш повече енергия, с която да вършиш с лекота ежедневните си задачи.

Тренировките ти ще се подобрят

Може ли да пипнем цистит от приятелка и 7 съвета как да се предпазим от него

Циститът е изключително неприятно заболяване, което вгорчава живота. По правило от него страдат жените, като причините са две. Те имат ...

Повишената енергия в тялото ти ще ти помогне и когато тренираш. Ще забележиш, че тренировките, които правиш, са по-пълноценни и много скоро ще забележиш и промяна в огледалото. Тялото ти ще ти благодари за тази малка промяна.

Ще се храниш по-здравословно

Отново, повишените нива на енергия в тялото ти ще ти помогнат не само да имаш по-пълноценна тренировка, но и да се храниш по-здравословно. С повече сън, желанието за преработени храни, захар и полуфабрикати ще изчезне. Ще започнеш да залагаш на повече плодове и зеленчуци, протеини и полезни мазнини.

Ще се чувстваш по-щастлив

Колко често трябва да перем пижамата си?

Въпреки че обличаме чисти пижами и мислим, че няма нужда да ги перем често, учените казват, че не сме прави. Ако чакате прекалено дълг...

Ако превърнеш тези 20 минути в сън, ще усетиш, че започваш да се чувстваш по-спокоен и щастлив. Ще се справяш със стреса много по-добре и няма да позволяваш на външни източници да влияят на настроението ти.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители