X
 
 

Ето колко часа сън са ви нужни, за да отслабнете

8272 0
photo of Ето колко часа сън са ви нужни, за да отслабнете
Снимка: iStock/Guliver
Няма универсална рецепта за отслабване, но повечето експерти препоръчват да се прави кардио и силово обучение; да се консумират правилните хранителни вещества, да контролирате нивата на стрес в организма си и да се наспивате достатъчно.

Сънят често се пренебрегва в уравнението за отслабване, но той е неразделна част от поддържането на здраво и красиво тяло. Ето защо:

В коя част на деня трябва да ядем отделни храни, за да не пълнеем

Освен правилото ябълките да се консумират само сутрин, диетолозите съветват в коя част от деня трябва да се консумират други храни, защ...

Защо сънят е важен?

Докато спите, мозъкът ви формира нови пътища, които ви помагат да научите и запомните информация. Сънят също играе роля в способността ви да обръщате внимание, да взимате решения и да бъдете креативни. Имате идея, която сте готови да изпълните? Започнете със сън, след това го направете! Сънят също така се грижи за сърцето и кръвоносните съдове, а липсата на сън може да доведе до сърдечни заболявания, бъбречни заболявания и високо кръвно налягане.

Защо сънят е важен за остлабването?

Сънят спомага за балансирането на хормоналния ви профил, по-специално на хормоните, които контролират глада (грелин) и пълнотата (лептин). Ако сте лишени от сън, нивата на грелин се увеличават и нивата на лептин намаляват, което води до чувство на глад.

Как да отслабнем докато спим

Активното изгаряне на излишни килограми е възможно без тежко физическо натоварване. До това заключение достигнаха учени от Университета...

От колко сън имате нужда, за да сте слаби и да изглеждате добре?

Трябва да се стараете да спите между седем и девет часа всяка нощ, ако се опитвате да отслабнете. Това ще ви помогне да избегнете умората и дневната сънливост, което води до невъзможност да тренирате и липса на мотивация, трябва да се опитате да получите тези седем до девет часа през нощта, тъй като , ако спите през деня, това може да наруши нормалния циркаден ритъм, който засяга освобождаването на хормоните в тялото ви. Ето защо, ако искате да отслабнете и да поддържате тялото си във форма, добре е да обърнете внимание не само на хранителния си режим, но и на това до колко добре спите вечер.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители