Идват ли магнитни бури тази седмица? Разберете как да проверявате за тях и защо ви тормозят

7105
Идват ли магнитни бури тази седмица? Разберете как да проверявате за тях и защо ви тормозят
Снимка: iStock

Тежките и неприятни магнитни бури са истинска напаст за сериозен процент от хората. В този много полезен за вас текст обаче ще откриете абсолютно всичко, което ви е от първостепенно значение, за да се преборите с тях. Както и задължително ще ви разкрием начин, по който да откриете с пълна валидност кога точно ще ударят магнитни бури.

Защо и кои хора имат проблем с бурите

Има изграден консенсус, че почти 46 % от хората реагират бурно на магнитните бури, а напоследък броят им повишава растежа си. Не всички от тях допускат, че личното неразположение, повишената нервност, крехкият сън, физическа слабост и меланхолия, липса на концентрация, са породени или подсилени от магнитните бури. Обръщаме внимание на това, че при някои хора различни видове дискомфорт започват да стават видими дори ден или два преди започването на магнитната буря, а при други - в окото на бурята.

Още: Лекар: По време на магнитни бури яжте ТЕЗИ храни и ще сте добре

Не се притеснявайте обаче прекалено много - със съвсем малки усилия човек би могъл да се адаптира и омекоти реакцията си към магнитната буря, ако промени навиците си и поне за няколко дни изпробва ефективни стратегии за олекотяване на ситуацията. Истината е, че тези навици са изключително подходящи за вас и ще повлият на доброто ви здравословно състояние по такъв начин, че не само когато започнат магнитните бури, а винаги в ежедневието да сте в отлично физическо и психическо състояние. Затова тук ще представим всичко, което ви би било добре да знаете за магнитните бури и какво да приложите, за да се преборите с тях.

Можете ли да кажете дали сте метеочувствителни?

Ако се окаже, че магнитните бури ви причиняват неприятности, то по всяка вероятност вие принадлежите хората, предразположени към по-изразена чувствителност към времето и неговите промени. Дори и да е така, това не трябва да предизвиква притеснения - всъщност почти половината от населението са метеочувствителни.

Какво е най-характерното за тях? За тях има множество изследвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят така:

Още: Как аномалиите на Слънцето влияят на времето на Земята, какво да очакваме през април 2023 г?

Метеочувствителните хора преживяват различни промени в психическата нагласа, както и физически дискомфорт, когато има резки климатични промени. Смяната на сезоните, прекомерна влажност или прекалена сухота на въздуха, тежките жеги или пронизващият студ, слънчевите изригвания им влияят в по-голяма степен, в сравнение с други.

Метеочувствителните хора предимно са малко по-емоционални. Понякога получават болезнени усещания в ставите или мускулите при по-сериозна амплитуда на времето. Невинаги успяват да спят добре. Обикновено се оплакват от значително понижена работоспособност, разсеяност и трудности при концентрация. Натрапчивото чувство за задух е обичаен симптом.

Хроничните заболявания влияят не много добре на хората с изразена метеочувствителност. Например ако имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални дисбаланси - в такъв случай промените във времето биха могли да ви създатат чувство за неразположение . Магнитните бури са мъка за хипотониците - хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват значителна слабост, трудности при заспиване и проблеми с апетита по време на магнитни бури или други климатични амплитуди.

Ако принадлежите към този тип персоналност, не е време за притеснения: ето какво би било много хубаво да направите по време на магнитните бури.

Най-добрите стратегии, за да облекчите въздействието на магнитната буря?

•Хранене и магнитни бури - най-важните съвети

Какво ще консумирате в дните на магнитни бури и близките дни около тях, е от изключително значение за арсеналът, с който посрещате трудния период. Диетата, която ще ви даде сили срещу магнитните бури, е всъщност приятна и полезна. Всъщност тя е подходяща за всеки ден и месец, но ако не може да я спазвате непрекъснато, то поне в дните на магнитни бури се придържайте към следните хранителни продукти.

- Вкарайте в менюто си повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително уместен вариант са печените ябълки, кайсиите, стафидите. Много добре влияят на здравето бананите, заради съдържанието на калий.

- Ако се разбирате добре с тенджерата и готвенето, от варивата сега е дошъл момента за боб и леща. Тези варива действат облекчаващо в дните с магнитни бури.

- Хлябът: Би било добре да е ръжен, защото е пълен с витамините от групата Б, които имат силно въздействие за нервната система. По-добре премахнете от менюто наличието на белия хляб поне в тези дни.

- Чайове и билки: Изборът на билки винаги е широк, но тук ще ограничим до основните. Това са шипка, валериан, мента, глог, мащерка, маточина. Може дори да си направите отвара от няколко билки, които влияят не просто добре срещу магнитни бури, а и по принцип.

- Закуската е нещо, което не би било добре да пропускате . Направете си нещо с царевично брашно. Ако сложите в кашата мляко, имайте предвич, че е препоръчително нискомаслено.

- Внимавайте с месото, да се приема повече риба.

• Най-важните навици, които да спазвате

По време на магнитните бури постарайте се да си почивате повече. Сънят е повече от задължителен - както през нощта, разбира се, така и, ако имате такава възможност, дайте шанс на следобедната дрямка.

Разходките са едно от най-важните неща в тези дни, както и чистия въздух. Ако има наблизо парк или най-добре екопътека, сега е най-подходящият момент, в който да се отдадете на тях. Не е задължително разходката да е дълга, но едни лежерни 30 минути ще са ви напълно достатъчни. Ако случайно не ви е до разходка и предпочитате да сте си вкъщи, то една съвсем фина гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате влиянието на магнитните бури. Минералните бани ще ви повлияят добре също.

Изключете за определен период обаче пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Редуцирайте цигарите. Не яжте пикантни и прекалено солени храни.

Отложете физическите напрежения. Редуцирайте кибиченето пред телевизора, компютъра и телефона. Ключови са часовете преди лягане - тогава дръжте устройствата настрани.

Половин таблетка аспирин, ако не ви причинява проблеми със стомаха и червата, ще изиграе допълнителна и благоприятна роля в цялостния подход.

Можете да си вземате контрастен душ, тоест да редувате топла и студена вода в хигиенните ви навици.

По-хубаво е да намалите поглъщането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки нещо, което не ви е необходимо. Кофеинът както се знае, не е препоръчителен по време на магнитните бури, тъй като едва ли ви е необходима превъзбудата, която предизвиква.

Предприемането на важни начинание не е препоръчително и не прекалявайте с шофирането.

Прогнозата на БАН - най-добрият вариант за следене

Би трябвало да сте забелязали, че в социалните мрежи е наситено с статии за магнитни бури. За съжаление обаче много малко от тях имат общо истината. Колкото и да са много, има един-единствен подход, с който да се информирате навреме за бурите - може да се открие и абсолютно достоверен на страницата на НИМХ на БАН.

Ето тук.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Наследява ли се хипертонията?

Този зеленчук сваля холестерола и предпазва костите

Бучката под мишницата е опасен симптом за жените

Сваляне на високо кръвно - този известен метод може да навреди на здравето

Високо кръвно? Да го ликвидираме! Жесток списък с хитри и народни цярове срещу него

Страданията с магнитни бури: Ето как да борите с тях и как винаги да сте наясно, ако има

Лекар: Това е най-малко опасният силен алкохол за черния дроб, ако не се прекалява

Лекар: Яжте тези 5 храни и никога няма да се оплаквате от паметта си

Хората с тази кръвна група остаряват най-бавно

Как да спрете да ставате през нощта - за тоалетната или за вода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com