X
 
 

Какво да ядем, за да намалим холестерола

12814 0
Какво да ядем, за да намалим холестерола
Снимка: Pixabay.com
Тази диета е препоръчителна за хора, които имат заболявания като високо кръвно налягане, затлъстяване заради висок холестерол, диабет и други.

Храни срещу холестерол

Ето и няколко съвета, които ще Ви помогнат при висок холестерол:

Интересни факти за сърцето

Дори децата са наясно, кой е най-важният орган в човешкото тяло. Това разбира се, е сърцето. Ако то не работи, значи човекът не е жив. ...

1. Препоръчително е консумирането на следните храни: пълнозърнести храни, пълнозърнест хляб, зеленчуци, плодове, чесън и риба (2-3 пъти седмично).

2. Консумирайте по-малко яйца, сирене, мазно месо и млека с висока масленост, защото те съдържат множество животински мазнини. Може да ги консумирате, но в значително по-малки количества от обикновено.

3. Водата намалява килограмите и помага при проблеми с холестерола, пийте по 2-3 литра на ден.

Храни срещу холестерол

10 безценни съвета за по-добро здраве

Представяме ви 10 съвета, които ако спазвате, ще можете да подобрите значително здравословното си състояние. Съвети за здраве 1. Яжте...

4. Хубаво е да консумирате храни, които са богати на зехтин, соя, нерафинирани масла и ядки, защото те спомагат при сърдечно-съдовите заболявания и при висок холестерол.

5. Маргарина и слънчогледовото олио пречат при производството на добър холестерол, и за това е препоръчително да намалите консумирането им.

6. За спомагането на добрия хостерол също може да помогне по една чаша бира или вино на ден.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално