Кои лекарства и лекарствени вещества отчитат забранени вещества при проверка?

19132
Кои лекарства и лекарствени вещества отчитат забранени вещества при проверка?
Снимка: БГНЕС

Шофьорите в България често се тестват с полеви тестове, като проба се взима от слюнката. Тестовете едновременно могат да уловят до 6 наркотични вида класове. Сред тях са: кокаин, канабис, опиати, метамфетамин, амфетамин и бензиодиазепини. Във всеки от тях има включени компоненти забранени вещества. Нужно е време за взимане на проба и това най-често става в рамките на 30 - 90 секунди. Резултатите са готови до 10 минути. Интересното тук е, че тестовете се оказват много точни, експертни и чувствително бързи.

От Нова телевизия направиха тест с полевите тестове, закупени онлайн и лекарствени медикаменти, които се предлагали свободно от аптеките, както и такива издавани само по зелена рецепта. Оказало се, че тези обезболяващи, за които се гарантира, че нямат странични ефекти при шофиране, дават отражения при полевия тест.

Етеричните масла, които заместват лекарствата

Етеричните масла са същинска съкровищница от полезни и лечебни съставки. Диетоложката д-р Анна Полякова разкри кои от тях трябва задъл...

При първоначалния тест, лицето подложено на експеримента не е вземало никакви опиати, наркотични вещества и това се доказва и от първия тест. След прием на обезболяващо за главоболие, лицето е подложено на втори тест. Веществото в лекарството-обезболяващо е кодеин. Съдържанието му е минимално, в рамките на 8 мг, при допустими 60 мг на ден, но въпреки всичко, дава отражение на теста.

След още редица проведени изследвания става ясно, че опиатът на веществото може да остане в тялото на човека в зависимост от метаболизма му.

Според процедурата, ако тестът е направен от полицейски служители и реагира на опиати, идва ред на арест за 24 ч., обиск на дома и автомобила, в някои случаи и досъдебно производство.

В случаите, когато обвиненото лице е решило да доказва невинността си с кръвна проба, има голяма вероятност да остане няколко месеца и без шофьорска книжка, до доказване на резултатите от пробата.

Задържаха над 60 000 таблетки с псевдоефедрин на "Дунав мост 2"

60 480 таблетки на противовирусен препарат, съдържащ псевдоефедрин  задържаха митническите инспектори на "Дунав мост 2". Вещество...

Положителен резултат показват и употребата на лекарства издавани със зелена рецепта. Това са групата бензодиазепини. По статистиката става ясно, че такива изписват само психиатрите и те са над 200 хил. души в страната ни. Тези вещества се улавят с полевия тест.

Лошото тук е, че докато не бъдат изяснени вратичките и детайлите, около приетите нормативни наредби, хора, които се лекуват и едновременно с това шофират, могат да бъдат взети под сериозна отговорност, санкционирани и дори обвинени за наркомани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com