Лекар: Този десерт от детството помага за отслабване и е най-добър за червата

8822
Лекар: Този десерт от детството помага за отслабване и е най-добър за червата
Снимка: Healthline

Един позабравен десерт от детството е ключът към бързото отслабване и здравето на червата. Руският гастроентеролог д-р Елена Манило споделя, че киселът помага да се отървете от наднорменото тегло и заболявания на стомашно-чревния тракт. Неподсладеното желе е изключително полезно, а сега е незаслужено забравено, според експерта.

Десерт за отслабване и здрави черва 

Киселът насища бързо и за дълго време, което е много важно в процеса на загуба на килограми. Намалява киселинността на стомаха, помага при киселини, обгръща и успокоява раздразнените лигавици, спирайки неприятните симптоми. Благодарение на нишестето в състава си, този десерт стимулира размножаването на полезните бифидус и лактобацили.

Киселът се счита за десерт, но в същото време съдържа относително малко калории и участва в липидния метаболизъм в тялото, казва д-р Манило.

Отслабване след 40 години - само тези храни ще ви помогнат

"Друго лечебно свойство на желето, ако го използвате постоянно: намалява риска от развитие на рак. Нишестето съдържа биологични съединения с антиоксидантни свойства. Те предпазват клетките от увреждане от свободните радикали, неутрализират възпалителните процеси в организма и намаляват риска от развитие на злокачествени тумори", казва медикът.

Нишестето е задължителна съставка за приготвянето му. Плодовете в състава му съдържат витамин С, който е антиоксидант, предпазва от вируси, помага за справяне със стреса. 

Витамин А също се съдържа в плодовете в състава на кисела. Те са добър продукт за очите и кожата.

Витамини от група В са част от състава на нишестето. Те активират метаболизма и процесите на регенерация. Калият също влиза в състава му. Той е необходим за мускулите, кръвоносните съдове и като цяло участва в много процеси.

Гастроентерологът споделя още, че този десерт съдържа метионин. Това е незаменима аминокиселина, която повишава синтеза на холин, лецитин и други сложни липиди. Нормализира нивата на холестерола, важна е за черния дроб. Подобрява настроението - тази състава е лек естествен антидепресант.

Метионинът намалява оксидативния стрес в стомашно-чревния тракт. Това се дължи на факта, че стимулира синтеза на глутатион, чиято повишена концентрация предотвратява увреждането на чревните клетки от пероксиди и свободни радикали.

Важна крайна трансформация на L метионин в човешкото тяло е производно на коензим А, без което е невъзможен синтезът и окислението на мастни киселини.

Метионинът намалява нивото на свободния хистамин. L- метионинът е хелатиращ агент, който свързва тежките метали Без метионин, усвояването на витамин В9 (фолиева киселина) и разграждането на бетаина са невъзможни .

Вижте също: Бързо отслабване и сваляне на кръвното - яжте този летен зеленчук

Важно: Информацията е предоставена за справка. Консултирайте се със специалист относно противопоказанията и страничните ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте. При първите признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Тази евтина напитка пречиства кръвта от високата захар

Това е най-важният витамин за диабетиците

Сирене за отслабване - как е правилно да се яде

Симптомите, които показват проблеми с жлъчката

Как изтощителните тренировки и претренирането влияят на имунитета?

Това кафе вдига холестерола

Хлорофил в организма: Какво трябва да знаем и за какво да внимаваме

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com