Няма тайни за отслабването! Има 7 прости правила за гарантирани резултати!

30315
Няма тайни за отслабването! Има 7 прости правила за гарантирани резултати!
Снимка: iStock

Първото нещо, което ни идва на ум, когато планираме да се погрижим за фигурата си, разбира се, са промените в храненето. Да, това е изключително важно, но има и други фактори, на които определено трябва да обърнете внимание. Нека видим седем фактора, които влияят върху загубата ви на тегло.

Правилно избран режим на пиене на вода

Това не означава, че всеки трябва да пие по 2-3 литра вода подред. Например има категория хора с нарушена функция на щитовидната жлеза, с хипертония, с нарушено функциониране на вътрешните органи, преди всичко на бъбреците, с аномалии във функционирането на лимфната система и т.н. Необходимо е плавно да се увеличи режимът на пиене и да се наблюдава възможната поява на отоци.

Не забравяйте да спите достатъчно!

Как да започнем правилен процес на отслабване?

Защо хората, независимо, че прибягват до различни методи за отслабване, често не успяват да нормализират теглото си? Нискокалоричните ...

7-8 часа на ден е минимумът количество сън. Липсата на сън, както и повърхностният, а не здрав сън, ще повлияе пряко на производството на кортизол (хормон на стреса). И не само ще забави метаболизма, но и ще концентрира натрупването на мазнини в областта на талията. Липсата на сън е стрес. При стрес се забавят всички процеси в тялото, включително изгарянето на мазнини.

Достатъчно прием на кислород!

Кислородът участва пряко в процесите на изгаряне на мазнини. Недостатъчен кислород е признак, че процесът на отслабване върви бавно. Как можем да повлияем на това? Разхождайте се по-често навън, ходете допълнително преди или след работа. Спортувайте не в затворени, а в стаи с отворени прозорци, спете също, след като проветрите стаята.

Без употреба на алкохол!

Алкохолът не е само допълнителни калории, проблемът е много по-дълбок. Действа за повишаване на апетита, промяна в хранителните навици към мазно, люто и сладко и намаляване на мотивацията до минимум, защото алкохолът е често срещан депресант.

Необходим е строг план за действие!

Графикът на хранене трябва да се промени (в допълнение към състава, размерите на порциите са фиксирани), определя се нивото на основния метаболизъм, в идеалния случай би било добре да се проследи хормоналния профил, да се следи попълването на необходимите витамини (според кръвните изследвания на организма), и така нататък.

Бъдете реалисти и си поставяйте правилните цели!

Лекар разкри колко вода трябва да пием, за да отслабнем

Когато искаме да отслабнем, ние се фокусираме върху това, което ядем, и напълно забравяме, че водата също играе важна роля в процеса на...

Не трябва да има състезание за отслабване! Нормата за отслабване е -1 кг на седмица! Ето защо всяка седмица трябва да се хвалите за малко постижение, а не да упреквате, че предстоят още 15 кг упорита работа.

Изберете правилната физическа активност!

Не забравяйте, че растежът на мускулната маса винаги се отразява в показателите за тегло. Между другото, измервайте не само теглото, но и сантиметри!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Кои чайове ще ви помогнат в борбата с напълняване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Може ли да се ядат ягоди при диабет
Може ли да се ядат ягоди при диабет

Един от подходящите плодове за диабетиците са ягодите. Гликемичният индекс (индикатор, който отразява скоростта на увеличаване на глюкозата...